Sa incetam sa incercam sa fim mereu cei mai buni

Oare vrem doar sa fim o persoana mai buna doar cu cateva persoane sau vrem sa fim cele mai bune persoane cu noi insine? Sa ne simtim mai bine si sa incetam sa incercam sa fim mereu cei mai buni?

Care este insa diferenta intre a ne simti mai bine si in a fi mai buni? Sa fim mai buni inseamna sa incercam sa fi mult mai buni decat suntem deja. Sau sa incercam sa tindem inspre standarde din ce in ce mai inalte. In schimb, sa ne simtim mai bine include in mod evident, un progres dar si toate aspectele vietii noastre. Ne iubim pentru ca ne simtim bine in pielea noastra si nu numai, ci si pentru ca reusim sa dam mult mai mult din noi. Pentru asta trebuie sa acordam mai mult timp si mai multa atentie mai multor dimensiuni in ceea ce priveste persoana noastra-bunastare fizica, iubire, familie, prietenie munca, competente, interese, activitati, relaxare, prieteni…

Avem uneori impresia ca trebuie sa ne perfectionam sau sa ne ibunatatim fara incetare in caz contrar, fiind perceputi drept o persoana slaba sau lenesa. Jogging, meditatie, yoga, vegetarianism… avem sentimentul ca trebuie sa integram toate acestea in viata noastra, ca un fel de tiranie.

Este adevarat ca mesajele pe care le primim de peste tot ne incita sa fim cei mai buni si cei mai performanti in tot si in toate. Ne prezinta intr-un mod idealist toate fatetele vetii noastre- aspectul exterior, realizarile profesionale si chiar familia si copiii.

Dar noi suntem unici, corpul nostru la fel, la fel ca si familia sau cei pe care ii iubim. Deci am avea nevoie de obiective mai rezonabile pentru a reusi. Trebuie doar sa ne cunoastem si sa recunoastem ceea ce suntem si sa ne percepem in mod global fara sa pierdem din vedere valoarea noastra ca si persoana.

Trebuie sa iti cunosti si sa iti accepti defectele. Dar este la fel de important sa iti cunosti limitele. Nu exista nicio persoana pe acest pamant care sa fie buna la toate si tu nu esti exceptia de la regula. A sti unde se opreste potentialul tau iti permite sa nu fii atat de exigenta cu tine insuti.

Acorda mai multa importanta persoanelor decat obiectelor. O casa aranjata si curata este un lucru foarte bun insa nu la fel de bun ca o masa in familie. O gradina perfecta este un lucru bun insa nu la fel de bun ca o plimbare cu iubitul. A venit vremea sa acorzi importanta lucrurilor care conteaza cu adevarat si anume persoanelor din viata ta nu obiectelor fara viata care nu iti vor spune niciodata Multumesc pentru toate orele pe care le acordam.

Trebuie sa iti recunosti fortele si talentele. Cu totii avem puncte slabe si puncte forte, lucruri pentru care suntem dotati si lucruri pentru care nu suntem. Nu inseamna ca esti orgolios daca iti cunosti talentele si esti mandru de ele.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns