click aici

Piri Reis – Harta misterioasa


Cum poate fi pana si o harta plina de mister? In general nu se intampla asta, insa nu si in cazul hartilor lui Piri Reis. Descoperite la sute de ani de la moartea autorului, hartile lui Piri Reis au intrigat oamenii de stiinta, asta si datorita ineditului acelor harti. Turc, amiral si cartograf, acest Piri Reis a ramas in istorie in special datorita unei harti a continentului Antarctica. Pana aici nimic senzational, doar ca omul „a desenat” Antarctica cu cateva sute de ani inainte de a fi descoperita!

Piri ReisCu alte cuvinte, Piri Reis a realiza o harta plana foarte exacta in timpuri „oarbe”, insa de o acuratete ce a dus chiar corecturi ulterioare unor harti moderne! Ce este pur si simplu uluitor, de domeniul fantasticului, este tocmai partea de harta ce reprezinta Antarctica. Se stie, Antarctica este sub gheata de milioane de ani, insa in harta lui Piri Reis, interesant, Antarctica este „desenata” fara gheata! Mai mult, linia continentului este foarte corect cartografiata! Cum a realizat acest Piri Reis celebra harta? Nimeni nu stie, insa este foarte posibil sa fi avut ca sursa de inspiratie alte harti, mult mai vechi! Insa daca este asa, alte dileme apar in calea celor ce incearca sa descifreze misterele istoriei, intrebari precum „cine sunt autorii acelor harti”, par nu doar firesti, sunt chiar indreptatite!

Intrebari sunt multe, raspunsuri putine… Insa omul, rational uneori, fantezist alteori, imagineaza neincetat, astfel avem de la cei ce sustin ca fiinte extraterestre au cartografiat Antarctica, pana la cei ce afirma ca in realitate gheata din Antarctica nu este atat de veche. Mister, aventura si incursiune in necunoscut… Cine se incumeta sa calatoreasca pe hartile lui Piri Reis?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Kappe – Creative Full Screen Joomla Template (Photography)

Kappe is a minimal yet creative Full Screen Template with full responsive layout and Retina Ready. Kappe is a perfect

Moartea: Un alt nivel?

Moartea, cu siguranta cel mai ingrozitor moment din viata fiecaruia, inevitabilul sfarsit… Mereu prezenta, parca dorind sa ne arate ca

Am trecut la un alt nivel

Cumnatul meu este pasionat de masini, mai exact de masina lui, un Ford Mondeo nu foarte nou insa arata ca


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte