Yoga – Iluzia unei normalitati

In general yoga este promovata ca fiind foarte sanatoasa pentru trup si minte, o practica tocmai buna pentru regasirea calmului atat de necesar in tumultul zilelor noastre. Si nu doar atat, multi afirma ca pe langa sanatatea oferita, yoga asigura si o forma de evolutie spirituala! Oare asa sa fie? Dar sa nu anticipam…

Originea acestor practici bizare o gasim in zona Asia, probabil India, insa nu se stie cu certitudine. Insa un fapt cert avem, anume ca este un soi de practica religioasa, mistica in toate formele sale. Meditatie, rugaciune, evolutie spirituala…lucruri intalnite in toate formele de adoratie divina, indiferent de ce religie este vorba! Insa nu despre irational imi doresc sa povestim aici, chiar daca prezenta acestuia nu poate fi contestata, din contra, despre yoga si iluzia unei normalitati. Fiind o „practica spirituala”, yoga este in primul rand misticism, insa rational vorbind, spiritul nu exista! Atunci, cu ce se ocupa in fapt yoga? Sa fie doar o alta iluzie pornita din alta religie, anume din hinduism? .hm. Rational, da! Asta pare sa fie… Prin Romania exista doar o singura scoala de yoga, scoala inventata de „celebrul” guru Bivolaru, cunoscut pentru urino-terapia menita sa integreze adeptii in „absolut”! In rest, amatori de ocazie, practicanti intamplatori si atat.

yoga
Sursa foto – Google

Cand asculti vorbele unor practicanti de yoga, auzi vorbe de genul: evolutie spirituala, comuniune cu Universul, sanatate mentala si sanatate fizica! Oare asa sa fie? Sunt firesti toate acele schimonosiri ale trupului? .hm. Pentru ca nu par deloc naturale, mai curand par a fi un alt soi de autoflagelare! Desigur, dupa ani de practica, trupul uman poate atinge anumite performante fizice, asta in cazul tuturor practicilor fizice, nu doar in cazul acestor tehnici yoga! Atunci, care este spiritualitatea in chinuri fizice? .hm. Alergi 100 de metri in 20 de secunde, dar dupa o perioada atingi 15 secunde, este evolutie spirituala sau doar fizica?

Insa ceva se intampla, iar acest abuz repetat asupra trupului nu are cum sa ramana fara urmari. Astfel, ceea ce pentru practicantul de yoga este „evolutie spirituala”, pentru omul rational yoga este o alta diformitate a psihicului, similara cu autoflagelarea, dar si cu existente ascete ale unor calugari. Stiinta a demonstrat fara echivoc ce se intampla in corpul unui „contorsionist” de ocazie, in special la nivelul glandelor ce secreta hormoni in mod normal. Astfel, foarte multe din aceste contorsionari ajung sa puna o reala presiune pe glandele existente, iar simpla disfunctionalitate a acestora perturba corpul uman si buna functionare a acestuia. Mai mult, chiar „levitatia” practicantului de yoga, des infierata, este tocmai rezultatul acestor anormalitati.

Desigur, nimeni nu leviteaza, insa atunci cand „esti drogat” cu hormoni in exces, iar peste toate esti nemancat, nu poti sa te astepti decat la perturbari psihice si la senzatia de…levitare! Si nu doar atat, „transa” indusa ce chipurile duce la „inaltarea spiritului din trup”, toate sunt rezultatul unor disfunctionalitati ale creierului. Atunci, cat normal si cat anormal in toate aceste practici bizare?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns