Autoritatile germane recomanda: Nu mai folositi Internet Explorer

internet-explorer

Biroul Federal German pentru Securitatea Tehnologiei Informatiei a facut, sambata, o declaratie prin care recomanda tuturor utilizatorilor de Internet Explorer sa treaca la un alt browser, relateaza Mashable.com.

Biroul Federal German pentru Securitatea Tehnologiei Informației (BSI) sustine ca utilizatorii vor putea relua utilizarea Explorer dupa ce Microsoft va lansa o solutie pentru vulnerabilitatea critica prin care a fost posibil atacul cibernetic chinezesc asupra Google.

Compania de securitate McAffee a detaliat, vineri, intr-un raport, asaltul cibernetic de proportii asupra Google si a altor aproximativ 20 de companii mari de tehnologie. Atacul a speculat o “gaura“ de securitate existenta in toate versiunile de Internet Explorer care permite hackerilor “sa studieze continutul si ulterior sa preia controlul sistemului compromis“. Microsoft a raspuns ca dezvolta un update pentru vulnerabilitate.

Conform declaratiei oficiale a BSI, chiar daca cineva foloseste Internet Explorer in modul “protejat“ nu este suficient pentru a preveni exploatarea vulnerabilitatii de catre un hacker.

Internet Explorer, desi in continuare cel mai folosit browser din lume, a pierdut constant cota de piata din cauza perceptiei ca ar fi mai încet si mai putin sigur decat browserele rivale, in special Firefox. Acest incident nu va ajuta popularitatea sa.

Declaratia integrala a guvernului german, tradusă via Google:

“In Internet Explorer exista o vulnerabilitate critica, insa necunoscută inca. Aceasta permite atacatorilor sa descarce cod periculos cu ajutorul unei pagini Web creata special in orice computer care ruleaza Windows, si apoi sa se infiltreze in acesta. In aceasta ultima saptamana s-a descoperit ca, în atacul impotriva Google si a celorlalte companii americane, a fost folosita probabil aceasta vulnerabilitate.

Sunt afectate versiunile 6, 7 și 9 ale Internet Explorer care ruleaza pe sistemele de operare Windows XP, Vista și 7. Microsoft a lansat o declaratie in care explica modalitati de a reduce riscul si deja lucreaza la un patch cu ajutorul caruia sa inchida aceasta bresa de securitate. Din aceasta cauza, BSI se asteapta ca vulnerabilitatea să fie folosita in scurt timp pentru atacuri pe Internet.

Folosirea Internet Explorer in “modul protejat“, ca si oprirea scripturilor Active (cunoscute mai demult drept ActiveX – n.r.) fac atacul mai dificil, dar nu-l pot preveni complet. De aceea, BSI recomanda ca pana la eliberarea unui patch de catre Microsoft, utilizatorii sa treaca la un alt browser.

Odata ce vulnerabilitatea a fost inchisa, BSI va furniza informatiile legate de aceasta în mod public prin CERT (Computer Emergency Response Team – Echipa de Reactie Rapida in domeniul Calculatoarelor – o structura de stat in foarte multe tări, avand aceleasi initiale, care raspunde rapid amenintărilor informatice – n.r.).“

Microsoft Germania: Nu suntem de acord cu avertismentul. Nu exista nici un pericol pentru consumatorul de rand

Thomas Baumgaertner, purtător de cuvânt pentru Microsoft Germania, a declarat ca, desi sunt la curent cu atentionarea emisa de guvernul german, nu o aproba, mentionand ca atacurile asupra Google „au fost facute de oameni extrem de motivati, cu o tinta specifica.”

„Aceste atacuri nu au vizat utilizatorii de rand,” a precizat Thomas Baumgaertner. „Nu exista nici un pericol pentru consumatorul de rand, prin urmare nu suntem de acord cu acest avertisment,” a adaugat purtator de cuvant al Microsoft Germania.

Sursa: BBC.co.uk

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns