click aici

Importanta sanatatii tale orale


Sănătatea orală înseamnă mai mult decât doar un zambet atractiv. Sanatatea orala precara si bolile orale netratate pot avea un impact semnificativ asupra calitatii vietii. Și în multe cazuri, starea gurii oglindește starea corpului ca întreg. Rapoarte recente indică o relație între problemele parodontale (gingii), boala si accident vascular cerebral, boli de inima si copii prematuri la nastere cu greutate scăzută. De asemenea, mai mult de 90 la suta din toate bolile sistemice au manifestari orale, ceea ce înseamnă ca medicul dentist poate fi primul furnizor de îngrijire a sănătății pentru a diagnostica o problemă de sănătate.

Potrivit unui raport privind sanatatea orala, un procent mare din populatie sufera de o calitate a vietii redusa din cauza durerii orale și faciale. Aceasta durere este în mare parte din cauza infecțiilor ale gingiilor, care pot duce la pierderea dintilor. Mai mult de 75 la suta din populatie este afectata de un anumit tip de afectiuni gingivale.

84855521Rapoartele arată că infecțiile din gură pot afecta organele majore. De exemplu, bacteriile orale pot călători prin vasele de sange la inima, în acest caz acestea pot provoca endocardita bacteriana, o afectiune in care mucoasa inimii si valvele inimii devin inflamate. Îngrijirea precara a gurii de asemenea, poate contribui la cancer oral. În plus, sanatatea orala precara afecteaza procesul digestiv, care începe cu activități fizice și chimice din gura.

Țesuturile gurii reflecta simptome ale altor probleme in intreg organismul. În plus, multe boli pot fi diagnosticate in stadii incipiente prin examinare orala. Aceste boli pot fi caracterizate prin gingii umflate sau sângerare, ulcerații la nivelul gurii sau gura uscata. Unele dintre aceste boli includ diabetul zaharat, leucemie, cancer, boli de inima si boli de rinichi.

Mergand la un dentist la fiecare șase luni, poate ajuta la identificarea bolilor in stadii mici. De asemenea, este important sa oferi medicului dentinst un istoric medical complet și sa-l informati cu privire la orice probleme recente, chiar dacă acestea par fără legătură cu gura. Un examen regulat permite medicului dentist sa-ti tina sanatatea orala in stadii bune. Medicul dentist poate oferi, de asemenea consiliere cu privire la nevoile speciale de ingrijire a sanatatii orale, cum ar fi renuntarea la tutun.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Minune

Cea mai mare realizare a unei femei sunt copii, nimic nu se poate compara cu sentimentul matern, cu ceea ce

Predictiile secolului 20 care s-au produs… sau Nu

Un articol al inginerului John Elfreth Watkins Jr, publicat in revista “The Ladie’s Home Journal”, in anul 1900, prezicea ce

Dragostea şi tăietorul de lemne

Dragostea ca un bonsai? “Da, Dragostea e un bonsai, e o carte cu copertă roz”, mi-a spus Cristina, colega mea.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte