Cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre abcesul dentar

Singura modalitate de a vindeca un abces dentar este cu un tratament stomatologic. Medicul dumneavoastră vă poate da sfaturi, dar ele nu pot oferi tratamentul necesar pentru a vindeca un abces. Medicul dentist va trata abcesul folosind proceduri dentare și, în unele cazuri, chirurgie …

Analgezicele. Un abces dentar poate fi foarte dureros, dar puteți folosi calmante de la farmacie, local, pentru a controla durerea în timp ce sunteti în așteptarea tratamentului stomatologic. Ibuprofenul este un analgezic preferat pentru abcese dentare, dar dacă nu il puteti lua din motive medicale, puteți lua paracetamol in loc. Întotdeauna citiți și urmați informațiile de pe pachet cu privire la cât de mult să luați și cât de des, și să nu depășiti doza maximă indicată. Supradozaje accidentale au fost raportate la persoanele care iau prea multe calmante atunci când încearcă sa-si calmeze durerea unui abces dentar.

sigla-bizmedica-300x81Auto-ingrijiti-va atunci cand aveti de-a face cu un abces dentar.Cateva tehnici de acest gen includ urmatoarele: evitati orice lucru care face ca durerea mai rea, cum ar fi alimentele calde sau reci sau aerul rece tinand apă răcită sau gheață zdrobită în jurul dintelui poate usura, uneori, durerea. Durerea poate parea mai rea daca stati intinsi in pat asa ca ridicati-va si incercati sa stati sprijiniti de ceva, astfel durerea sa poate diminua putin.

Tratament stomatologic. Medicul dentist va discuta mai întâi cu tine care tratament este adecvat. Acest lucru ar putea fi: tratamentul de canal, eliminarea unui dinte afectat, în unele cazuri… chirurgie.

Antibiotice. Antibioticele sunt prescrise in mod obisnuit nu pentru a trata abcese dentare, deoarece: drenarea abcesului este un tratament mai eficient, utilizarea antibioticelor pentru tratarea infectiilor non-grave sunt mai putin eficace in tratarea infecțiilor mai grave (acest lucru este cunoscut sub numele de rezistenta la antibiotice). Antibioticele sunt, de obicei, necesare doar în cazul în care: există semne de infecție severă, există semne de infecție care se răspândește, cum ar fi umflarea feței sau gâtului, aveți un risc crescut de complicatii – de exemplu, persoanele cu un sistem imunitar slabit sau diabet.

Frica de dentist. Abcesele dentare apar frecvent la persoanele care nu au vazut un dentist de mai mulți ani, deoarece le este frică să meargă. Teama de dentist poate avea un număr de cauze posibile, cum ar fi gândul că tratamentul va durea, sau sunetele și mirosurile care aduc înapoi amintiri de experiențe rele in timpul copilariei. Vestea bună este că cei mai multi stomatologi înțeleg temerile lor, iar acestia sunt în măsură să facă un tratament stomatologic fara durere si fara stres, pe cat posibil. De-a lungul anilor, progresele tehnologice s-au îmbunătățit, de asemenea, în mod semnificativ si in stomatologie. În prezent, tratamentul este de multe ori complet nedureros.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns