Cum sa cumperi cardul de memorie ideal

Cardurile de memorie sunt utilizate în camere digitale, playere de muzică, smartphone-uri, tablete, laptop-uri… Dar nu toate cardurile SD sunt create egal – există diferite clase de viteză, dimensiuni fizice, și capacități demne de luat in considerare. Dispozitive diferite necesită diferite tipuri de carduri SD. Iata care sunt diferențele de care va trebui sa tineti cont atunci când alegeti cardul SD potrivit pentru dispozitivul dumneavoastră.


In functie de viteza… Într-un cuvânt, nu toate cardurile SD oferă aceleași viteze. Acest lucru contează pentru unele sarcini mai mult decat contează pentru altele. De exemplu, dacă sunteți un fotograf profesionist si pentru a lua fotografii în succesiune rapidă pe un aparat de fotografiat DSLR pentru a le salva în format RAW de înaltă rezoluție, veți dori un card SD rapid, astfel camera le poate salva cât mai repede posibil. Un card SD rapid este de asemenea important, dacă doriți să înregistrați video de înaltă rezoluție și si sa-l salvatidirect pe cardul SD. Dacă faceti doar câteva fotografii pe o cameră normala, simpla sau folosesti un card SD pentru a stoca unele fișiere media pe telefonul smartphone, viteza nu este la fel de importanta.

Există patru clase diferite de viteză – 10, 8, 4, și 2. 10 este cel mai rapid, în timp ce 2 este cel mai lent. Clasa 2 este potrivita pentru standardul de înregistrare video, în timp ce clasele 4 și 6 sunt potrivite pentru înregistrare video HD. Clasa 10 este potrivita pentru „înregistrare full HD video”.strada

In functie de dimesiunea fizica… Dispozitive diferite folosesc diferite dimensiuni de carduri SD. Veți găsi carduri de dimensiuni standard CD, carduri miniSD, și carduri microSD. Cardurile standard SD sunt cele mai mari, cu toate că sunt încă foarte mici. lei măsoară 32x24x2.1 mm și cântăresc doar două grame.

Cele mai multe camere digitale încă folosesc carduri standard de SD. Ele au forma standard cu acel „colț tăiat” . Cartelele miniSD sunt mai mici decât cardurile standard SD, masoara 21.5x20x1.4 mm și au o greutate de aproximativ 0,8 grame. Cartele miniSD au fost concepute pentru a fi deosebit de mici pentru telefoane mobile, dar acum avem o dimensiune mai mică.

Cartele microSD sunt cea mai mică dimensiune de card SD, masoara 15x11x1 mm și au o greutate de doar 0,25 grame. Aceste carduri sunt utilizate în cele mai multe telefoane mobile și smartphone-uri care acceptă carduri SD. Sunt, de asemenea, folosite in multe alte dispozitive, cum ar fi tabletele.

Asa ca, tinand cont de aceste mici criterii, da fuga pe StradaIt si alegeti cardul SD potrivit gadget-ului tau!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.