Importanta consultului stomatologic la copii

Dintii copiilor nostri sunt mult mai sensibili decat ai nostri, ai adultilor, asa ca este extrem de important ca primul control al micutilor nostri sa fie facut inca de la o varsta frageda, de preferat in jurul varstei de doi ani si un pic pentru a fi siguri ca nu va avea probleme dentare pe viitor.

imperialdentBineinteles ca medicul stomatolog care se ocupa de sanatatea orala a copiilor nostri trebuie sa fie un medic specializat in stomatologia pediatrica care, desi nu este cu mult diferita de cea pentru adulti, necesita multa rabdare cu copii cat si diferite tehnici de distragere a atentiei copiilor pentru ca acestora sa nu le fie teama. Bineinteles ca atitudinea copiilor fata de medicii stomatologi cat si pentru un cabinet stomatologic, depinde in cea mai mare parte de ceea ce ii invata parintii acasa…

Poate ca multi va veti intreba ce probleme poate avea un copil la numai doi ani in ceea ce priveste dantura… Sa stiti ca cei mici pot avea aproape aceleasi probleme ca si noi, adultii, in ceea ce priveste dantura… Inca din burtica noastra noi, ca si mame, trebuie sa avem grija la alimentatia noastra pentru a nu afecta dantura copilului, care exista chiar si atunci…numai ca dintii sunt sub gingii…Dintii de lapte ai copilului au o importana deosebita in dezvoltarea normala a catorva componente aferente. Dintii  incep sa se dezvolte foarte devreme (primii apar in perioada 6 – 10 luni). Dupa 6-8 ani dintii permanenti inlocuiesc dintii de lapte.

Piticii nostri pot merge fara teama la un consult stomatologic pentru ca exista diferite metode medicale care sa ii tina departe de durere… stiu acest lucru din proprie experienta. Chiar si copii pot beneficia de  aplicare de paste cu fluor, sigilari, periaje dentare – dar si tansferul unor cunostinte specifice de ingrijire dentara prin metode deja cunoscute.

Este de preferat ca in cazul copiilor, controlul stomatologic sa fie facut la fiecare sase luni pentru ca alimentatia acestuia difera in functie de varsta si astfel copilul poate avea, in sase luni, altfel de probleme dentare decat ar fi avut cu sase luni mai devreme…

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.