click aici

Bazele lubrifiantilor industriali: Ce este un lubrifiant?


Fiecare lubrifiant „gata de utilizare” este fabricat printr-o anumita formula proprie. Fiecare dintre acesti lubrifianti sunt folositi pentru a combate frecarea in functie de diferite tipuri de proiectare de masini. Uleiuri lubrifiante, fie ca sunt lichide sau ceva mai solide, de tip unsori, sunt produse amestecate constant intr-o parte ulei si alta parte fel si fel de aditivi. Procentul de baza, al uleiului din lubrifianti poate varia de la 75% pana la 99%. Stocurile de baza de ulei provin din trei surse menite sa clasifice uleiurile in categrii cum ar: uleiuri animale/vegetale, uleiuri minerale sau lubrifianti sintetici.

mobil-1-new-life-0w-40-4lProprietatile uleiului de baza din lubrifianti: calitatatea oricarui ulei folosit la fabricara lubrifiantilor industriali este masurata prin proprieetatile acestuia pentru ca datorita acestor masurari se afla cantitatea de aditivi care trebuie adaugata pentru a forma un bun lubrifiant industrial. Exista cinci caracteristici importante ale acestor uleiuri: vascozitatea, indexul de vascozitate, densitatea uleiului la amestecul cu apa, volatilitatea, puterea.

Lubrifiantii industriali sunt folositi intr-o mare varietate de echipamente si aplicatii cum ar fi: sisteme hidraulice, turbine, compresoare, rulmenti, angrebaje inchise si deschise, transmisii industriale si multe altele. În general, inserarea de aditivi în lubrifianții industriali, cu excepția produselor cu aplicații speciale, nu este foarte mare (maximum 5%), dar ceea ce este fundamental este echilibrul între diferiti aditivi pentru a ajunge la o anumită performanță deosebită. Aceste produse, pe lângă satisfacerea anumitor cerințe fizico-chimice, în multe cazuri trebuie să treacă, de asemenea, de testarea cu referire la frecare și uzură sau un test pe echipamente care simulează utilizarea in viața reală și pe care este instalata o componenta esentiala (de exemplu pompe pentru circuite hidraulice).

Aditivii sunt componente ale uleiurilor lubrifiante organizate în amestecuri complexe (pachete), care, atunci când sunt uniti cu amestecul de bază permit atingerea nivelurilor de performanță solicitate. Interacțiunea dintre diferitii aditivi poate fi sinergica sau antagonista.

LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Guest post – Mama

Aseara te-am sunat iar…Abia uscata ultima lacrima…am lasat eu-l meu la o parte facand loc falsului eu fericit..Aveam atata nevoie

Destinul unui inger de floare

Un inger de floare..pe-o raza de soare Strabate pamantul..si zboara spre mare. Din valuri spumate…din marea sarata Pe brate cu

Pentru asta avem experti

In urma cu cateva luni, am luat un imprumut de la banca si am hotarat sa imi construiesc o casa.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte