Brandy, coniac ieftin… sau..

coniac

Brandy, in traducere libera, coniac. Apreciat pentru taria lui deosebita de majoritatea „ieftina” a populatiei, indragit si savurat de cunoscatori pentru miros, aroma puternica. Vin ars numit popular, este una din multele intrebuintari, beneficii oferite de miracolul pe care il numim struguri.

Paradoxal, dar noi oamenii avem multe in comun cu acest drum al strugurilor, inceput cu o frunza, un ciot in pamant ce apoi devine vie pana la strugurul devenit otet, vin, alb ori rosu, coniac uneori.Bine, calitatea coniacului consta tocmai in soiul deosebit, a provenientei aparte, a grijii permanente, grija cuiva fata de acel neinsemnat bob de strugure. Iar aici o alta asemanare, grija fata de copii, fata de educatia acestora, cumva asemanatoare.

coniac

Un Brandy de calitate poarta pecetea bunului simt, finetea constand in maxima discretie ce invaluie simturile. Nu poate sa nu existe reversul medaliei, acel brandy numit de cunoscatori „pisoarca”…Si din nou, nu pot sa nu remarc asemanarea izbitoare cu oamenii intalniti ori stiuti. Daca unii, cei deosebiti, lasa in urma lor o senzatie deosebita ce te indeamna sa doresti a descoperii mai mult si mai mult, cei „contrafacuti” nu lasa in urma lor decat acru, dezgust, dureri de cap ce pot persista zile la rand. Suficient un paharel din acei oameni pentru a intelege, a simti esenta reala a interiorului. Pe cand din „coniacul” preparat din alchimia unui imbecil nu sunt suficiente nici zece pahare. Substanta, esenta lipseste, este gol de orice continut asemenea creatorului.

Creator de „brandy” incapabil in viata de zi cu zi, asemenea coniacului fabricat, nu este nimic altceva decat un ratat ordinar a carui singur scop este sa ofere mizeria lui de bautura, asta nefiind decat mizeria propriei vieti, o scursura. Desigur, pentru a putea fi numit „brandy” trebuie sa aiba, legislatia o impune nu neaparat bunul simt, trebuie a avea gradele necesare, taria. Si, asemenea propriei vieti, creatorul de „brandy” inventeaza peste realitatea cruda, turnand mai mult alcool peste caramelul deja existent. Am spus caramel? Nimic dulce in acest creator, intreaga sa viata asemenea coniacului este un esec.

Mereu respins, a fost,este, va fi bataia de joc a tuturor, un bufon trist ce doreste dar nu este dorit, care vrea dar nu poate. Niciodata iubit, este parvenitul de rand, acel nimeni invins, un necunoscut in multime, un ratat de cea mai joasa speta. Dar este creator de „brandy”…insa mereu va ramane un complexat asemenea propriului coniac.Promovarea „produsului” are o strategie de marketing evident agresiva. Sticla un dop aurit, bombata si cu gatul subtire, cumva parca ar avea muschi, senzatia data de „produs” pe raft…insa dopul mic, capul sticlei, spune totul. Se deschide greu, iar odata deschisa te izbeste un miros fad ce intoarce matele pe dos, nimic intamplator, este dupa chipul si asemanarea creatorului de „brandy”.

Fals precum coniacul sau este si creatorul, atent la consumator el se ofera cu atentie. Evident,o alta strategie de marketing, nimic altceva. Insa disperarea omului cu suflet de sobolan urat mirositor este majora, el stie, simte, consumatorii de „brandy” se imputineaza pe zi ce trece, a prefera calitatea este pana la urma o forma de respect fata de propria persoana. Nimic nu poate impiedica declinul unui gunoi, un rahat invelit in „buna seara” ramane un rahat urat mirositor, nimic altceva.

Falimentul afacerii cu „brandy” nu este nimic altceva decat falimentul propriei sale vieti, o viata searbada, goala si fara strop de culoare. Incet omul cu fata de sobolan revine nimicul ce a fost tot timpul, privitul in oglinda ajungand sa fie un chin. Iar cand paharul este mai scump decat continutul…despre ce vorbeam? A,un Brandy ieftin…

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

12 thoughts on “Brandy, coniac ieftin… sau..

  1. Brandy in primul rand nu este un cogniac,;) apropo asa se scrie. Brandy este un brandy, nu ai cum sa-i spui la vin ca e wischy, sau la lichior ca este tuica..Chiar nu te pricepi deloc la bauturi,o recomandare, documenteaza-te inainte de a posta ceva, de care habar nu ai.:)

  2. Domnule mare amator de „brandy” ce sti cum se scrie coniac, iarta-ma ca ti-am pus distileria in cap, dar nu a fost cu intentie, insa, poate intamplarea, sau poate realul a trezit in tine, un strop de refulare. Da, este momentul unei schimbari, producator precum Vincon, Reho sau Recas sa inventeze pentru domnia ta marca „Brandy”,neaparat! Subtilitatea lui coniac si brandy, cei doi gemeni este infernala, stiu, dar uite, pentru tine stimabile pot sa inventez o canapea a psihologului mahmur.

  3. Mai sincer eu nu m-am intalnit cu Brandy,”cogniac”se zice dar nu pe la noi,in locurile selecte Geo.Chiar si in baruri ceri coniac:>Ca daca le zici cogniac,habar n-au cei!:))

  4. Dacă aduci tu două „trabuce” desfac sticla de Brandy. :)) În caz că-ți place Jim Beam. :))

    Mamă! Ce poftă mi-ai făcut să beau la ora asta. 🙁

  5. „Trabucele” inca le mai am de la revelion 😀 La cat de spart am fost nu am mai apucat sa le fumez. Chiar doua am … Teneriffe 😀 mmmmmm si ce aroma 😀

  6. Perfect! locco_smiley_1 Mai am și eu unul pe aici pierdut, de ciocolată. Îl găsim și pe ăsta și pentru o zi simțitm că suntem regi. locco_smiley_39

Lasă un răspuns