Criminalul amorez

download (1)Ne intoarcem in timp, anul 1914…nori negri acopereau cerul Europei, nori ce parca prevesteau marea conflagratie mondiala, primul razboi mondial. Insa din tenebrele acelor ani mai desprindem o poveste cu iz de iubire, speranta, tragedie, zambet si crima, povestea lui L. (Numele exact al criminalului dupa rezolvarea misterului!). Londra, ceata, vreme umeda, sfarsit de an, zi in care londonezii au putut sa citeasca in ziarul The News of the World urmatoarele: „Procurorul criminalist din Islington a anchetat moartea numitei Margaret, in varsta de 38 de ani. In ziua precedenta se plansese de dureri de cap si a fost, impreuna cu sotul L, la un medic.”.

„A doua zi, simtindu-se mai bine si parand ca se restabilise, a rugat sa i se pregateasca baia. Intorcandu-se acasa dupa o scurta plimbare, sotul a constatat lipsa sotiei din dormitor si, cuprins de o presimtise sumbra, a chemat pe proprietarul casei. Impreuna au descoperit pe Margaret, care zacea fara viata in cada umpluta pe trei sferturi cu apa!”. Venit in graba, un doctor a constatat decesul cu o cauza ce se dator inecului! Probabil slabita, dar si sub efectul unei bai fierbinti, doamna Margaret a lesinat in cada… Pentru majoritatea oamenilor asemenea stiri trec neobservate, in schimb pentru politie nu, sunt colectate cu grija si sunt clasate, asta pentru a fi gasite cu usurinta daca este necesar.

Asa se face ca in clipa in care stirea de mai sus si-a luat locul in dosar, s-a observat ca mai exista una similara, datata cu un an in urma! Iata si continutul: „Moartea subita a unei tinere femei! Intr-o pensiune din Blackpool, doamna S, si-a gasit un sfarsit tragic in timp ce facea baie!” „Casatorita doar de sase saptamani, ea isi cunoscuse sotul in urma cu trei luni. Perechea, sosita la Blackpool miercurea trecuta, inchiriase o camera la o pensiune. Femeia, care in timpul calatoriei se plansese de dureri de cap, a mers impreuna cu sotul la un medic.”.

Insa, in noaptea de vineri spre sambata ea a dorit sa faca o baie si, cateva clipe mai tarziu, sotul a gasit trupul neinsufletit in cada!”. Scenariul se repeta, doctorul chemat la fata locului constata decesul prin…inec! Slabita, o baie fierbinte si…un lesin?

Sfarsit partea intai

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns