Destinatii ideale pentru un weekend in doi

Praga, Copenhaga, Stockholm…esti in cautarea unei destinatii ideale pentru un weekend in doi? Atunci ai ajuns in cel mai potrivit loc. Citeste acest articol si lasa-te inspirat.

Venetia. Chiar daca pentru unii poate parea un cliseu,dar chiar si cei care sunt alergici la romantism se vor lasa sedusi de aceasta destinatie superba. Odata ajuns aici vei avea impresia ca te-ai ratacit in decorurile unei piese de teatru italiene. Calm si fascinant totodata, orasul se poate vizita pe jos sau la bordul unui vaporetto venetian. Incepe vizita cu piata San Marco unde troneaza cea mai veche clopotnita din Italia.

Stockholm. Intr-un weekend in doi in capitala suedeza rataceste pe stradutele medievale din cartierul Gamla Stan inainte de ate refugia intr-o cafenea pentru a degusta un traditional cannelbullar (paine cu scortisoara). Odata cu traversarea arhipelagului cu vaporul, vei vedea ca Stockholm isi merita cu prisosinta porecla de Venetia Nordului.

Sevilia. Uita de Madrid sau de Barcelona pentru un oras situat mai la sud, si mai primitor decat restul. Capitala andaluza adaposteste o multime de terase insorite, baruri si comori arhitecturale. Datorita climatului bland de-a lungul intregului an, poti face un picnic in natura alaturi de persoana iubita.

Budapesta. Oras cunoscut pentru apele sale termale, Budapesta este un oras ideal pentru un weekend in doi, in special la baile Gellert si Rudas. In acelasi cartier istoric, Buda, urca dealul castelului pe jos sau cu funicularul pentru a admira biserica Matias si numeroasele cladiri baroce.

Basel. Pentru un sejur sub semnul artei, Basel este orasul ideal. Ce poate fi mai placut decat sa te plimbi pe stradutele inguste ale orasului vechi pentru a descoperi catedrala Basler Munster si hotelul orasului ? Insa Basel este cunoscut si pentru centrele sale culturale contemporane. Printre ele se numara Kunstmuseum (Muzeul Artelor Frumoase) si fundatia Beyeler.

Tanger. Emblema Beat Generation, Tanger este unul din cele mai moderne orase din Maroc, orasul artistilor, creatorilor si scriitorilor. Intregul oras se scalda intr-o lumina dulce care se reflecta pe peretii in alb si albastru. Intr-un weekend te poti rataci pe stradutele vechii medina, poti savura fructe de mare delicioase sau sa inchiriezi o masina pentru a cunoaste altfel orasul…

Praga. Praga este cel mai probabil una din cele mai romantice capitale europene. Biserici baroce, castelul superb, stradutele inguste…profita de numeroasele cafenele din oras pentru a te incalzi cu o ciocolata calda alaturi de cukrovi (biscuiti).

Copenhaga. Destinatie feerica, ideala pentru un weekend in doi, Copenhaga respira relaxare, armonie. Plimba-te prin cartierul Nyhavn, saluta “mica sirena” care vegheaza asupra vizitatorilor si regaseste-ti sufletul de copil in parcul Tivoli inainte de a te lasa tentat de Smorrebrod (pranzul traditional danez).

Dublin. Dublin a devenit o destinatie mai cautata de cand Kim Kardashian si Kanye West au decis sa isi petreaca aici luna de miere. Adoram acest oras cu vikingi care ofera posibilitatea unei croaziere in golful Dublin.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns