Top cele mai insorite orase din lume

Atunci cand visam la cele mai insorite destinatii turistice, cel mai adesea, primele lucruri care ne vin in minte sunt Caraibe, Grecia sau Canare. Vei fi suprins insa sa afli ca cele mai insorite orase din lume sunt numeroase si sunt pe gustul tuturor. Cei care sunt deci in cautare de vitamina D trebuie sa citeasca acest articol.

Marsa Alam, Egipt. Aceasta cetate egipteana care este cunoscuta si drept statiune balneara ofera in medie 11 ore de soare zilnic cu un total de 3900 de ore pe an. Deci daca vrei sa te bronzezi in vacanta, se impune o vizita in cetatea faraonilor.

Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Desert, parcuri tematice consacrate masinilor de lux, cladiri futuriste si lux cat vezi cu ochii. Abu Dhabi este fara doar si poate cel mai insorit oras asiatic si are cu ce sa isi surprinda vizitatorii.

Calama, Chile. Orasul chilian, Calama are peste 3900 de ore de soare pe an. Un lucru deloc uimitor deoarece se afla in apropiere de desertul Atacama, care este cel mai arid loc din lume.

Insula Cipru, Europa. Insula Cipru este o mica tara insulara, ocupata atat de turci, la nord, cat si de greci, la sud. Iar un element natural este cel care uneste cele doua republici- este vorba despre soare.

Marseille, Franta. Soarele arde puternic la vecinii nostri francezi iar Marseille este fara doar si poate cel mai insorit oras din Hexgon.

Ierapetra, Grecia. Plutind in inima Mediteranei, Ierapetra este o destinatie cu plaje splendide, idilice, dar si cu o abundenta sursa de lumina care sa isi insoteasca escapadele balneare.

Assouan, Egipt. Cu ape in nuante minunate de smarald, palmieri si plante tropicale, Assouan este o destinatie minunata. Poti profita deci de cea mai buna temperatura pentru a descoperi aceasta comoara nubiana.

Tel Aviv, Israel. Tel Aviv este unul din cele mai luminoase orase din lume, cu 3300 de ore de soare pe an. Dar climatul nu este singurul lucru foarte agreabil de aici. Aici vei gasi baruri la moda, plaje cu nisip, o scena culturala vibranta, si o arhitectura recunoscuta de catre Unesco.

Bagdad, Iran. Soarele straluceste peste 3200 de ore pe an aici. Dar din cauza atentatelor este si cel mai stresant oras din lume deci ar trebui sa iti iei anumite precautii daca vrei sa ajungi aici.

Maracaibo, Venezuela. Locuitorii de aici pot sa se bronzeze mai mult de 3280 de ore pe an. Dar, atunci cand soarele merge la culcare, apare un alt element electrizant in peisaj- este vorba despre fulgere. Cu peste 300 de zile cu fulgere pe ani, orasul este si cel mai supus furtunilor.

Alice Springs, Australia. Cu in jur de 3500 de ore de soare pe an, acest oras te va ajuta sa uiti foarte usor de rigorile iernii. Muntii magnicifi MacDonelle si arta aborigena te vor seduce cu siguranta.

Mendoza, Argentina. Aici vei putea savura cel mai delicios vin in cele mai insorite zile si in cel mai frumos decor montan.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns