Conditii de transport cu autocarul Romania Anglia pentru minori

transport romania anglia minori

In conditiile in care multi adulti doresc sa calatoreasca insotiti de minori si decid pentru transport international cu autocarul, este oportun sa se vorbeasca si despre conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca acest lucru sa fie posibil. Pe langa faptul ca firmele mari de transport, precum www.euro-trans.ro, ofera reduceri sau gratuitate la achizitionarea unui bilet de calatorie – gratuitate pentru transportul unui copil mai mic de 2 ani; reduceri de 15% din pretul unui bilet pentru elevi (12-18 ani) si reduceri de 50 % din pretul biletelor pentru copiii cu varste intre 2 si 12 ani – trebuie sa se indeplineasca o serie de conditii legale.

Cazurile in care un cetatean roman minor poate iesi din tara cu un autocar Romania Anglia

Potrivit legislatiei romanesti in vigoare, un minor cetatean roman nu poate iesi din tara daca nu este insotit sau nu are acordul parintilor sau al unui reprezentant legal. Bineinteles ca acest lucru este valabil si pentru atunci cand se alege un serviciu de transport cu autocar Romania Anglia.

Asadar, cazurile in care un cetatean roman minor poate iesi din tara sunt urmatoarele:

1. Minorul este insotit in calatorie de ambii parinti

Minorul detine in mod individual pasaport sau o carte de identitate si este insotit in calatorie atat de mama, cat si de tata. Intr-un astfel de caz minorul poate calatori cu orice transport de persoane catre Anglia.

2. Minorul este insotit in calatorie de un singur parinte cu acordul celuilalt parinte sau in cazul inregistrarii decesului acestuia

De asemenea, minorul poate calatori cu orice serviciu de transport care asigura plecari in Anglia atunci cand detine in mod individual pasaport sau o carte de identitate, iar in calatorie este insotit ori de mama sa, ori de tatal sau, asadar, doar de unul dintre parinti – cu mentiunea, ca intr-un astfel de caz, parintele insotitor trebuie sa detina dovada care sa sustina acordul celuilalt cu aceasta calatorie (o declaratie data de parintele care nu il insoteste) sau documente din care sa rezulte ca parintele celalalt a decedat, anume:

 • certificat de deces;
 • hotarare judecatoreasca definitiva din care sa rezulte dovada mortii sotului/sotiei, doar in cazul in care din anumite motive calatoria trebuie efectuata intr-un timp scurt dupa decesul parintelui si nu este timp sa se elibereze certificat de deces;
 • in cazul in care timpul necesar pentru a se elibera certificate de stare civila nu este suficient, parintele care insoteste minorul poate dovedi acest lucru cu ajutorul comunicarii oficiale pe care a primit-o prin intermediul misiunilor diplomatice sau al oficiilor consulare ale Romaniei in strainatate;

La iesirea minorului din tara nu vor fi necesare declaratii de la parintele decazut din drepturile parintesti sau de la parintii declarati disparuti, insa dovada acestor situatii trebuie sustinuta de documente legale.

3. Minorul este insotit in calatorie de parintele caruia i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila

Minorul detine in mod individual pasaport sau o carte de identitate si este insotit in calatorie de catre parintele caruia instanta i-a incredintat copilul dupa divort – mama sau tatal sau. Dovada deciziei este hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila.

4. Minorul este insotit in calatorie de o persoana fizica majora, alta decat mama sau tatal sau

Pentru ca minorul sa poata iesi din tara cu transport cu autocarul Romania Anglia insotit de o persoana fizica majora care nu ii este nici mama si nici tata, este necesar sa se indeplineasca urmatoarele conditii:

 1. a) Persoana care insoteste copilul sa prezinte un extras de cazier judiciar;
 2. b) Persoana insotitoare prezinta o declaratie care poate fi data de:
 • Mama si tatal minorului;
 • Parintele caruia legea i-a incredintat minorul;
 • Parintele supravietuitor;
 • Reprezentantul legal al minorului.

La punctul vamal declaratia se va prezenta in original si in fotocopie. Aceasta trebuie sa contina:

 • Acordul cu privire la casatorie a persoanelor care au dat-o;
 • Destinatia calatoriei;
 • Perioada desfasurarii calatoriei;

Datele de identitate ale persoanei care insoteste minorul.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns