7 destinatii pentru a descoperi Europa de Est

Esti in cautarea unei destinatii relaxante pentru acest nou an, o destinatie accesibila din Europa de Est? Europa de Est este o destinatie populara deoarece adaposteste natura salbatica, capitale festive, comori istorice inca necunoscute in ciuda numarului crescut de vizitatori din ultimii ani.

Macedonia, perla necunoscuta din Balcani. Situata intre Kosovo si Grecia, aceasta tara din fosta Iugoslavie a reusit sa isi pastreze autenticitatea. Orase istorice, peisaje naturale protejate, cultura eclectica…toate acestea sunt reflectul unic al diversitatii Balcanilor. In partea de vest a Macedoniei, Ohrid, clasat in patrimoniul mondial Unesco, reprezinta o adevarata bijuterie, in mijlocul unui lac albastru cristalin cu acelasi nume. Aterizand la Skopje, capitala tarii, vei ramane surprins de frumusetea acesteia.

Lituania, intersectia tarilor baltice.  Lituania ofera posibilitati nelimitate in materie de sejururi. Vilnius, capitala sa, este un oras pur si simplu fermecator. Inainte de a te relaxa la malul marii sau de a pleca in descoperirea celor mai frumoase atractii ale tarii, trebuie sa te opresti neaparat sa vizitezi macar pentru o zi capitala Vilnius.

Romania, o tara misterioasa. Scutita de turismul de masa, Romania se deschide celor mai curiosi vizitatori asemeni unei carti. Aterizand la Cluj-Napoca dintr-o alta tara, turistii pot descoperi Transilvania. Este fara indoiala una din cele mai salbatice si totodata cele mai romantice regiuni din Europa de Est. Turistii straini pot vizita faimosul castel Bran unde se spune ca ar fi locuit celebrul Dracula. Daca si tie iti plac povestile cu vampiri atunci muntii abrupti din Carpati sunt ideali pentru tine, precum si numeroasele sate pitoresti de aici.

Bulgaria, intre Orient si Occident. Cea mai mare tara din Balcani seduce prin peisajele sale variate si fermecatoare totodata. Vara, te poti relaxa la soare pe una din plajele de la Marea Neagra in timp ce iarna, statiuni precum Bansko sunt extrem de cautate de turisti. Dar stiai ca Bulgaria este o tara reputata si pentru uleiul sau de trandafir? Orasul Kazanlak este cel mai important producator mondial de ulei de trandafir.

 

Ungaria, o destinatie relaxanta. Atat vara cat si iarna iti poti aduce costumul de baie daca vizitezi Ungaria. Este tara apelor termale, numai putin de 900 se regasesc pe intreg teritoriul. Cele mai cunoscute sunt fara indoiala cele de la Szecheny, la Budapesta. Este vorba despre unul din cele mai mari centre balneare din Europa.

Polonia, o tara cu o mie de fete. Orase cosmopolite si istorice precum Cracovia sau Worclaw, Polonia are cu ce sa isi surprinda vizitatorii. Dupa mai multi ani sumbri, cea mai mare tara din Europa de Est mizeaza azi pe modernitate si pe libertate. Scena sa artistica avangardista si vivacitatea marilor sale orase sunt cele mai potrivite exemple in acest sens. Tara se impune de acum inainte drept drept o destinatie turistica populara, extrem de accesibila.

Serbia, frumoasa neasteptata.  Serbia a stiut sa se impuna drept o destinatie privilegiata. Capitala seduce prin viata sa de noapte palpitanta si printr-un patrimoniu istoric important. Vestigii romane, manastiri frumoase si peisaje naturale, toate te asteapta sa le vizitezi.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns