Cele mai periculoase aeroporturi din lume! Trebuie sa stii inainte de a-ti alege destinatia

Skiathos, Grecia aeroport

Zborul cu avionul este cea mai rapida si comoda modalitate de a calatori, insa nu este lipsita si de pericole. Exista cateva aeroporturi in lume care iti taie rasuflarea si pe unii ii fac chiar sa se teama pentru viata lor.

Aeroportul Paro din Bhutan

Paro aeroport in Bhutan

Singurul aeroport din Bhutan este unul dintre cele mai periculoase din lume din cauza faptului ca este situat la inaltime, pe valea raului Paro Chhu, la o altitudine de 2235 de metri deasupra nivelului marii.

Aeroportul are o pista de 1964 de metri si este inconjurat de varfuri foarte inalte, fiind o provocare pentru piloti sa aterizeze cu bine. Din fericire, desi se poate intampla foarte usor o tragedie, pana acum nu s-au inregistrat incidente.

Aeroportul McMurdo, Antarctica

McMurdoPole aeroport

Fiecare aterizare pe acest aeroport vine cu riscurile unui accident grav. De ce? Fiind situat in Antarctica, pista, care nu este una in adevaratul sens al cuvantului, ci doar un loc in care avioanele aterizeaza, este acoperita de gheata, cu zapada batatorita. Riscul de alunecare este unul ridicat, iar aeronava poate patina cu usurinta in muntii de zapada.

Aeroportul Juancho E. Yrausquin, Insula Saba (Caraibe)

Juancho E. Yrausquin, aeroport

Aici, pentru a ateriza, avioanele dispun de o pista de doar 400 de metri, insula fiind una foarte mica. Aeroportul este dintr-o parte in alta a Insulei Saba si este marginit de un deal inalt. Capetele se opresc direct la margini, pe prapastia deasupra apei. De asemenea, nici aici nu s-au inregistrat incidente, desi este nevoie de multa indemanare si exactitate pentru a putea ateriza in siguranta.

Aeroportul Lukla, Nepal

lukla aeroport

Pista este situata pe un munte imens si se termina intr-o prapastie de 2.900 de metri adancime. De aici se face plecarea pentru oamenii care vor sa escaladeze Everestul. De asemenea, fiind asezata in zona montana, vantul este foarte puternic si exista riscul de izbire ori de cadere in prapastia adanca.

Aeroportul din Skiathos, Grecia

Skiathos, Grecia aeroport

Acesta este unul dintre cele mai periculoase aeroporturi din lume si din Europa. Pista de avion din Skiathos are la un capat si altul marea, iar turistii au impresia ca pot atinge avionul in zbor, acesta coborand foarte aproape de pamant si oameni in timpul aterizarii. Pista este foarte ingusta si este nevoie de experienta pentru a evita eventuale accidente.

Aeroportul din Gibraltar

gibraltar aeroport

Acesta este cel care reprezinta cel mai mare pericol dintre aeroporturile din Europa. Ai mare in stanga si in dreapta, iar pista are doar 1800 de metri. Mai mult de atat, aceasta este strabatura de un drum national. Din cauza pericolului, nu toate companiile aeriene au dreptul sa aterizeze aici.

Aeroportul International Princess Juliana, Saint Martin

Princess Juliana International aeroport

Aeroportul din Saint Martin este considerat cel mai periculos din toata lumea. Pentru a ateriza, avion trece extrem de aproape de plaja si se oameni. Daca te uiti pe geam, cu siguranta vei trai cu spaima ca nu vei nimeri pe pista. Aeroportul International Princess Juliana este cunoscut pentru acest spectacol, iar turistii se aduna deseori pentru a vedea avioanele deasupra capului lor. Exista pericole la aterizare si pentru faptul ca pilotii nu pot anticipa inaltimea la care se afla din acuza valurilor mari.

Salvează

Salvează

Salvează

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns