Masini hibride vs masini electrice

hybrid vs electric

In ultimii ani, masinile electrice si, mai nou, cele hibride se extind pe piata mondiala a automobilelor, luand treptat locul masinilor cu motoare termice.

Inovatia masinile hibride este ca prezinta doua tipuri de motoare: unul care functioneaza pe baza de combustibil si unul electric, care este alimentat de baterii de inalta tensiune. Masina electrica prezinta doar un motor electric. Productia de masini hibride a inceput in urma cresterii semnificative a pretului petrolului, fapt ce a dus la cresterea numarului de cereri de pe piata.

Indiferent ca dispuneti de o masina hibrid sau de una electrica, aplicatia de distante rutiere disponibila pe site va poate ajuta oricand. Din orice oras sau punct ati pleca, aceasta va indica intocmai drumul pe care il aveti de parcurs. Aplicatia te ajuta sa gasesti cele mai bune rute auto si sa afli care sunt conditiile din trafic in timp real.

Masinile hibride prezinta anumite avantaje comparativ cu cele electrice, dar si dezavantaje.

Avantajele masinilor hibride

Masinile hibride raspund mai repede la comenzi si sunt mai putin zgomotoase decat masinile electrice. De asemenea, au un grad de autonomie mai ridicat. Avand doua motoare, unul pe baza de combustibil si unul electric, hibrizii recupereaza energia uzata, redistribuind-o. Nu exista pericolul ca sistemul electric sa se defecteze sau ca sursa de energie sa cedeze deoarece exista motorul traditional „de rezerva” De asemenea, sunt niste masini prietenoase cu mediul, deoarece reduc semnificativ emisiile de dioxid de carbon in atmosfera ?i incetinesc procesul ingrijorator de incalzire globala.

Hibrizii se reincarca mai repede decat masinile electrice si se manipuleaza mai usor in trafic, facilitand activitatea soferului.

Avantajele masinilor electrice

Masinile electrice, conventionale au masa mai mica decat masinile hibride. Mai mult decat atat, masinile electrice prezinta o siguranta mai mare de functionare a partilor componente, fiind mai fiabile decat hibrizii. Masinile electrice permit parcurgerea unui numar mai mare de kilometri decat masinile hibride ?i, in plus, suporta atingerea unor viteze mai mari.

Nici pretul nu este unul de neglijat, iar acest aspect este in favoarea masinilor electrice deoarece acestea sunt mai ieftine decat masinile hibride. Intretinerea ulterioara a hibrizilor necesita preturi destul de mari comparativ cu cea a masinilor electrice, asa ca este mai ieftin sa detii o masina electrica decat una hibrid.

Cei care prefera sa investeasca sume mari intr-o masina hibrid sustin ca, in timp, isi recupereaza banii, astfel ca investitia merita. Pentru cei care isi doresc o masina puternica si zgomotoasa, masinile electrice raman alegerea potrivita. In schimb, hibrizii sunt potriviti pentru persoanele care vor o masina cu care sa economiseasca bani si care sa nu polueze planeta.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns