Sfaturi utile pentru toti cei care doresc sa isi izoleze casa

izolare casa

Pentru un confort fizic cat mai bun, este esential ca orice casa sa beneficieze de o izolatie termica cu proprietati superioare. Cea mai ieftina varianta este alegerea unui termosistem pe baza de polistiren, insa exista o multime de solutii care pot atrage, cum ar fi o izolatie termica cu vata mineralizata sau varianta cu celuloza. Pentru alegerea solutiei perfecte, este esential sa se raspunda corect la niste intrebari. Cei de la www.cidoconstruct.ro au raspuns la o parte dintre aceste intrebari.

Ce este termoizolatia?

Termoizolatia reprezinta orice tip de material adaugat unei constructii, are are drept scop preventia pierderilor de caldura. De regula, cea mai la indemana varianta este o placare cu polistiren expandat, cu polistiren extrudat sau cu vata bazaltica. Momentan, polistirenul expandat este cel mai echilibrat din punct de vedere al costurilor si al proprietatilor, insa este greu de spus ca este cea mai performanta solutie, in conditiile in care poate genera anumite probleme, mai ales daca nu este montat asa cum trebuie. Totusi, dat fiind faptul ca este cea mai echilibrata solutie si ca este vedeta in magazinele de materiale de constructii Bucuresti, merita cea mai multa analiza.

Cate tipuri de polistiren exista

Majoritatea oamenilor considera ca exista doar doua tipuri de polistiren: expandat si extrudat. Acestea sunt impartite, la randul lor, in mai multe categorii, in functie de rezistenta si in functie de modalitatea in care sunt tratate. Spre exemplu, pentru o rezistenta mai mare la compresiune a aparut polistirenul grafitat, care aduce o eficienta cu pana la 15% mai mare decat in mod normal, insa este si ceva mai costisitor.

Care sunt elementele care conteaza la achizitia unei hidroizolatii din polistiren?

Aceasta trebuie sa fie stabilita de catre un specialist si trebuie sa tina cont de diversii factori externi si de zona climatica a tarii in care este montata termoizolatia.

Calitatea produsului. Exista diferente de calitate intre un termosistem Adeplast si un termosistem produs de companii mai puti cunoscute. Motivele sunt bine conturate si sunt generate de capacitatea firmelor mari de a face studii si incercari.

Rezistenta la inghet-dezghet. Un polistiren de buna calitate trebuie sa reziste foarte bine la mediul extern, mai ales la ciclul inghet dezghet. Aceasta caracteristica trebuie sa fie precizata cat se poate de clar in specificatiile produsului.

Cat poate sa reziste o termoizolatie din polistiren?

Durata de viata a unei termoizolatii este de pana la 25 de ani sau poate chiar mai mult, in functie de calitatea materialelor si in functie de modul in care au fost puse in opera. In principiu, o termoizolatie din polistiren poate sa fie amortizata in aproximativ 2-5 ani, asadar, investitia este una mai mult decat inteligenta pentru orice tip de locuinta in care nu exista solutii pentru termoizolare.

Care sunt principalele greseli facute la punerea in opera a unui sistem de termoizolare?

Exista o multime de greseli care sunt facute de firmele de executie si care trebuie sa fie urmarite:

1. Alegerea polistirenului de proasta calitate. De regula, pentru izolatia exterioara este recomandat un polistiren de minim 70-80 kilopascali, pentru o rezistenta la compresiune cat mai mare. Din pacate, pentru a genera costuri mai mici, multe firme aleg solutii mai putin rezistente.

2. Lipirea polistirenului in puncte. Acest lucru reduce din eficienta termica.

3. Umplerea rosturilor cu mortar.

4. Folosirea unui adeziv ieftin. De regula, se foloseste adeziv pentru gresie si faianta in loc de folosirea unui adeziv special dedicat polistirenului.

Din pacate, daca se fac greseli, apar o serie de riscuri in perioada de exploatare. In primul rand, termosistemul nu va da randamentul de care va avea nevoie proprietarul si durata de viata a izolatiei va fi mai mica. De asemenea, un polistiren pus in opera cu neatentie poate sa duca la aparitia igrasiei si a condensului.

Un termosistem bine pus in practica trebuie sa contina pe langa polistiren si un adeziv de lipire foarte bun, precum si o plasa de fibra din sticla pentru armare.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns