Cele mai colorate locuri din lume

Exista anumite locuri din lume, orase sau satucuri pitoresti care stralucesc pur si simplu prin culorile lor, ambianta lor sau extraordinara lor arhitectura in culori unice. Sunt cele mai frumoase atractii turistice care atrag vizitatori din lumea intreaga. Iata cateva exemple.

Chefchaounen, Maroc. Un loc zugravit in toate nuantele de albastru posibile si imposibile, o culoare traditionala asociata cu cultura evreiasca, fiind si unul din cele mai frumoase orase unice din tara. Este si o destinatie caracterizata de cea mai bogata istorie.

Burano, Italia. Burano este un loc foarte usor de reperat inca de pe mare. Insula venetiana cu numeroase casute colorate fermecatoare, care zici ca sunt faruri este superba pur si simplu. Conform traditiei de pe insula, pescarii locali au inceput sa isi zugraveasca casele in culori vii pentru a le regasi atunci cand este ceata. Sunt casute fermecatoare care atrag turistii din lumea intreaga.

Apele verzi ale canalelor care separa insulele reflecta aceste case pitoresti si te simti mai ceva ca intr-un paradis!

Willemstad, Curacao. Curacao este o insula din Caraibe care apartine Tarilor de Jos. Iar capitala sa, Willemstad este clasata in Patrimoniul Mondial. Centrul orasului este foarte bogat in istorie si are cele mai colorate cladiri guvernamentale, dar are si centre comerciale, resedinte private si restaurante sau imobile pentru afaceri.

Jodhpur, India. Este un loc care mai este cunoscut sub numele de orasul albastru. Orasul are cele mai vii nuante de albastru care sunt inconjurate de un perete.

Balat, Istanbul, Turcia. Este cartierul evreiesc din Istanbul inca din Epoca Bizantina, un loc foarte colorant, cu casute in nuante de rosu, albastru si verde, aglomerate, una peste alta. De-a lungul vremii, a devenit un loc preferat de cei care adora designul si arhitectura.

Juzcar, Spania. In timp ce foarte multe locuri colorate din lume au o explicatie istorica, acest loc colorant are o explicatie mai moderna: Hollywood. Acest loc andaluz a fost zugravit in albastru pentru a se filma aici filmul 3D Strumfii. Este deci singurul oras al strumfilor din lume si turistii vin aici sa descopere aceasta lume minunata.

Guatape, Columbia. Este un orasel care se afla chiar in exteriorul capitalei tarii, Medellin. Orasul este zugravit in intregime in cele mai vesele si mai calde nuante.

La Boca, Buenos Aires, Argentina. La Boca este un cartier din Buenos Aires. Este este un loc celebru pentru casutele sale din lemn colorate si cu un model traditional.

Longyearbyen, Norgvegia. Este un loc din arhipelagul norvegian Svalbard, fiind cel mai serpentional oras din lume. Are casute din lemn colorate si o populatie de doar 2040 de persoane.

Santorini, Grecia. Este o magnifica insula din partea de sud-est a Greciei. Este o destinatie turistica extrem de populara iar casutele sale de un alb imaculat sunt fara doar si poate atractia sa.

Nyhavn, Copenhaga, Danemarca. Este un frumos cartier portuar din capitala daneza. Casutele colorate de fiecare parte a canalului si navele din lemn sunt principala atractie de aici. Vechile casute pitoresti au fost construite in secolul XVII.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns