Renovarea fatadei casei: 3 idei pentru un aspect deosebit

image001

Aspectul casei tale este la fel de important ca si aspectul tau zilnic, deoarece casa te reprezinta. Pentru a renova o cladire trebuie sa iei asadar in calcul cele mai deosebite finisaje, care sa faca din casa ta o oglinda relevanta a personalitatii tale. Iată care sunt cele mai potrivite materiale pentru renovarea fatadei, astfel incat locuinta ta sa aiba un aspect deosebit.

Aplica tencuiala mozaicata

Printre cele mai comune tipuri de finisaje se afla tencuielile mozaicate. Acest fel de tencuiala decorativa tip mozaic ofera finisaje deosebite din punct de vedere estetic, insa in acelasi timp te poti bucura si de protectia oferita cladirii, zidurilor acesteia, pentru cat mai mult timp. Acoperirea zidurilor cu tencuiala decorativa in general si cu tencuiala mozaicata in particular poate creste valoarea imobilului, atat prin prisma aspectului, cat si prin valoarea efectiva a investitiei in tencuiala.

Tencuielile decorative protejează peretii de umiditate si de intemperii, iar marele lor avantaj este coloritul, care poate fi ales in functie de preferinte. In plus, tencuiala mozaicata are un aspect deosebit, diferit de tencuielile uzuale, iar acest lucru confera unicitate locuintei tale.

Tencuielile decorative de tip mozaic sunt diferite de tencuielile uzuale, aspectul fiind cel de mozaic pigmentat, cu textura aparenta speciala, care scoate in evidenta frumusetea cladirii in timp ce ii ofera acestea protectia necesara impotriva intemperiilor. Pretul tencuielii mozaicate este unul foarte accesibil, fiind un material preferat de catre tot mai multi beneficiari pentru lucrari de finisare,.

Placheaza soclul cu piatra naturala

Placarea cu piatra naturala la nivelul soclului este una dintre cele mai elegante metode de a amenaja fatada locuintei. Piatra naturala este un material cu o rezistenta foarte buna si cu o duritate mare si, la fel ca si in cazul tencuielii mozaicate, ea poate creste in mod semnificativ valoarea unei proprietati.

Poti opta pentru combinatii de piatra naturala, incepand de la travertin la marmura si granit, astfel incat culorile casei tale, la exterior, sa se potriveasca cat mai bine in peisajul arhitectural comun.

Piatra naturala rezista foarte bine la intemperii, la ploi, zapada sau inghet, iar montajul se face cu rosturi aproape invizibile. Acest lucru inseamna o protectie sporita, iar daca placarea se face si pe suprafata trotuarelor perimetrale, ca o prelungire naturala a amenajarii, atunci si fundatia casei poate fi protejata. Daca sub stratul de acoperire este dispusa si o hidroizolatie, in acel caz locuinta va fi nu numai aspectoasa, ci si izolata impotriva infiltrarii apei.

Foloseste tencuieli decorative uzuale

Tencuielile decorative uzuale, minerale sau siliconice, ofera fatadei protectie si frumusete, cumulate cu un pret foarte bun. Practic nu va trebui sa faci foarte mari investitii pentru a amenaja exteriorul locuintei folosind tencuieli uzuale, pentru ca preturile tencuielilor sunt foarte accesibile.

Tencuielile de acest tip pot fi aplicate pe aproape orice tip de suport, chiar si in varianta izolarii exterioare a casei. Tencuiala decorativa va fi practic stratul final de acoperire a locuintei, cel vizibil, asa ca ar trebui sa alegi produse de calitate, durabile si rezistente.

Fiecare locuinta are nevoie de un plus de protectie si de frumusete la nivel de amenajare exterioara, deoarece o casa este ca o carte de vizita. Este recomandat sa depui eforturile necesare pentru a-ti amenaja locuinta intr-un mod cat mai special, iar pentru acest lucru materialele de constructii iti vor fi de mare ajutor. Alege asadar o tencuiala decorativa de calitate, care sa reziste foarte bine in timp si care sa ofere casei tale protectia si confortul necesare pentru cat mai mult timp.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns