Cum trebuie sa procedezi atunci cand te-ai saturat de blog?

Uneori, se mai intampla. Te-ai cam saturat de blog pentru o mie de motive. Rutina s-a instalat, nu mai gasesti timp pentru a scrie articole si ai impresia ca stagnezi. Ti-ar placea foarte mult sa continui cu blogul, dar pentru asta, trebuie sa iti regasesti motivatia. O motivatie intima, personala, cea care este un adevarat motor pentru a avansa.

Cum poti « reinnoi » deci cu blogul atunci cand ai impresia ca ai facut deja totul? In acest articol vei gasi cateva piste de reflexie concrete.

De ce unora li se intampla sa se sature de blog? Chiar daca unele persoane adora sa aiba un blog, se poate intampla ca motivatia sa fie destul de scazuta.

Mai intai, poate sa fie vorba despre cauze interne, foarte personale:

  • sentimentul ca esti depasit. Esti pur si simplu implicat intr-o multime de proiecte, ai spus Da unor oportunitati foarte multe, ai mai multe idei decat timp pentru a le realiza… si pana la urma ajungi sa ai un planning diabolic, unul care te epuizeza si care nu iti mai place.
  • lipsa de organizare. Nu ai reusit sa pui la cale o adevarata rutina de blogging, cu cele mai bune instrumente, cu cele mai bune trucuri pentru a te organiza…si este de ajuns un singur lucru sa se intample pentru a simti ca esti depasit.
  • lipsa de idei. Ai impresia ca ai scris absolut totul cu privire la subiectul blogului tau, ca ai scris totul si ca te invarti mereu in jurul aceluiasi subiect pe care l-ai tratat deja in trecut.
  • Daca esti foarte critic cu privire la ceea ce scrii, o perioada de oboseala sau de demotivare te poate face sa fii si mai critic cu privire la viata ta de blogger.

Sa te reapropii de blogul tau este o etapa care cere sacrificii. Trebuie sa iti faci timp pentru a trage linie si a vedea care sunt lucrurile care merg si care sunt lucrurile care nu mai merg. Trebuie sa cauti cele mai bune solutii si sa renunti la unele obiceiuri mai vechi.

Redu frecventa de publicare. Daca te-ai saturat de blog, incearca sa publici mai putin. Iti vei deschide astfel spiritul, iti vei pune intrebarile potrivite si te vei elibera presiunea planningului, de inspiratie si de organizare.

Inspira-te de pe Facebook. Exista pagini si grupuri pe Facebook care au un subiect asemanator cu al tau. Pot sa fie o adevarata sursa de inspiratie atunci cand te-ai saturat sa fii un blogger.

Fa un sondaj printre cititorii tai. Sondajele sunt foarte benefice in randul cititorilor unui blog. Vei obtine astfel o multime de informatii utile cu privire la preocuparile si dorintele lor.

Treci in revista suboectele deja existente. Poate ca ai scris doar putine lucuri cu privire la un anumit subiect si ca il poti completa cu un alt continut.

Alege o schimbare de directie. Uneori unii bloggeri isi doresc sa inchida blogul sau sa opteze pentru o schimbare radicala de orientare. Poate sa fie un enorm motor pentru a descoperi o energie nebuna.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns