Cat de mult te inspira tarile cu trecut istoric

Am fost in foarte multe tari in vacante, de cele mai multe ori mi-a placut sa vizitez locuri cu impact mare emotional din punct de vedere istoric. Cred ca nu toata lumea si-ar dori o vacanta la Cernobil, insa eu am fost in urma cu 3 ani. Nu doream sa ajung pe acolo, insa am fost un pic in Polonia la fostul lagar de concentrare de la Auschwitz, unde m-am inspaimantat si nu stiam cum sa plec mai repede de acolo, si apoi la Cernobil.

Trebuie sa recunosc ca a fost un turism care a fost mai mult negru si bizar, decat un turism de relaxare. La Auschwitz, ghidul de turism era foarte distins si transmitea aceasta stare si vizitatorilor, insa pe mine ma treceau fiorii ori de cate ori intram in camerele alea mici, cu un aspect foarte invechit si negru. Parca imi imaginam cum erau maltratati evreii, iar in momentul in care am intrat in camera de gazare, un miros foarte patrunzator de vechi, de inchis, m-a facut sa ies imediat afara, pentru ca nu mai suportam tensiunea. Desigur, nu am fost singurul care a facut asta, foarte multi turisti venind dupa mine. A fost o experienta unica, pe care nu o voi uita prea curand, cu toate ca as vrea.

La Cernobil, nu ma asteptam sa ajung, insa din Polonia m-am “inhaitat” cu ceilalti turisti, multi nemti, francezi si englezi. Mai era si un roman printre noi, care de altfel era trimis de agentie ca ghid turistic. Aici cand am ajuns am crezut ca suntem de fapt in jungla, niste paduri foarte mari printre blocuri. Nu cred ca v-ati imagina vreodata. In zonele care au fost parasite de cetateni, au crescut copaci foarte mari, si buruieni si mai mari. Intrarea in acele zone practic era imposibila, deoarece era si pericol datorita cladirilor care erau si in stare foarte precara. Am intalnit cativa oameni aici, care nu erau conform asteptarilor mele. Multi nu prea aveau dinti in gura si erau trecuti de varsta de 50 de ani. Nu au dorit sa plece de aici pentru ca nu aveau unde sa se mai duca. Dar drept sa va spun, foarte zambitori si sociabili. Au spus ca au mai trecut turisti pe la ei, si chiar mai stiau si o buchie de engleza.

Experienta a fost cu totul unica, nu ma asteptam ca la Aushwitz sa fiu atat de slab de fire, si nu ma asteptam ca la Cernobil sa vad lumea inca zambitoare si foarte linistita, avand in vedere trecutul lor foarte aspru. Uneori aparentele inseala..

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns