Cele mai bune orase culturale de vizitat in anul 2023

In anul 2023 este foarte la moda sa se viziteze orase culturale mondiale. Care sunt orasele ce trebuie sa fie descoperite neaparat? Vei afla in cele ce urmeaza.

Gastronomie, arta, cultura stradala, dar si teatre, muzee, spectacole si alte delicii urbane: marile orase au tot ce le trebuie pentru a seduce. Usor accesibile, deoarece sunt adesea bine conectate, ele ofera o multitudine de experiente culturale in toate cele patru colturi ale lumii.
Edinburgh, un oras european care atrage prin festivalurile sale.

Edinburgh are in fiecare an numeroase festivaluri, printre care si faimosul festival Fringe sau festivalul international de film. Oferta culturala a capitalei Scotiei se masoara astfel prin colectiile galeriei sale de arta moderna, aflate in doua cladiri neoclasice.

Lisabona, un oras de vizitat in Portugalia cu o gastronomie gurmanda

Se spune ca viata este foarte frumoasa la Lisabona. Este unul din cele mai frumoase orase din Portugalia care merita sa fie descoperite. Iar in ceea ce priveste festivalurile, aici sunt organizate in fiecare an tot felul: in legatura cu arhitectura, muzica, cinematorgraful sau gastronomia.

Tokyo, pentru o imersiune relaxanta in incredibila cultura japoneza

Japonia este o tara aparte. Manga, gastronomie, artizanat ancestral… la Tokyo chiar ai ce explora, Japonia fiind o tara cu o cultura specifica si coduri destul de diferite fata de ce se poate intalni altundeva.

Muzeele, foarte sudice iti permit sa afli mai multe despre cultura de aici. Exista aici, de exemplu, muzezul Hokusai, consacrat operei artistului.

New York, capitala culturala mondiala, de necontestat

New York nu doarme niciodata. Probabil ca este unul din cele mai mari orase culturale din lume. Oferta sa este una dementiala si atrage o multime de turisti, artisti sau amatori de cultura. Deja, in ceea ce priveste muzeele, te asteapta doua mari nume: Guggemheim sau Metropolitan. Si daca iti plac dansul si muzica, trebuie neaparat sa descoperi o comedie muzicala la Broadway.

Dublin, un oras ideal pentru o halta muzicala

Dublin este fara doar si poate unul din cele mai frumoase orase din Europa, de vizitat pentru un week-end sau pentru vacante culturale memorabile. In meniu, exista, bineinteles, celebrul muzeu Guiness sau se poate vizita celebra distilerie de whisky irlandez. Apoi, muzeul irlandez de arte moderne. Castelul Dublin merita si el sa fie descoperit la fel ca si inchisoarea Kilmaiinham.

Sydney, cel mai mare oras cultural de la capatul lumii

Imagineaza-ti ca poti lua un vapor, nu metroul sau tramvaiul pentru a ajunhe dintr-un cartier in altul. Dar imagineaza-ti si cel mai mare oras de la capatul lumii unde se amesteca toate originile si categoriile sociale.

Poti afla mai multe despre istoria acestui oras, poti vizita vecuiul cartier The Rocks, nava capitanului Cook sau inchisoarea Hyde Park. Sau poti merge la opera pentru a asista la cel mai frumos spectacol intr-o cladire emblematica.

Descopera Golful Arabic in orasul Dubai

Aici poti admira grandoarea uneia din cele mai ambitioase capitale din lume. Burk Khalifa, unul din cele mai mari turnuri din lume merita deja o vizita.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns