3 moduri diferite si utile in care poti folosi o agenda!

image001

Cand ai o viata stresanta, cand lucrezi mult, cand ai multe sarcini de realizat, de multe ori vei observa ca uiti unele detalii sau lucruri mici pe care ti-ai propus sa le faci. Astfel, o agenda este solutia ideala pentru o mai buna organizare!

Mereu este bine sa iti poti organiza mai usor sarcinile zilnice astfel incat sa stii ce trebuie sa faci, cand trebuie sa faci, cand ai un timp limita si cand mai poti amana anumite sarcini. Iata, deci, 3 moduri diferite si utile in care poti folosi o agenda!

Coloreaza sarcinile importante care nu trebuie amanate

Psihologic vorbind, este mai usor sa retii informatii daca le asociezi cu anumite culori, astfel ca atunci cand vine vorba de o agenda, sa scrii de mana si sa evidentiezi cu un marker colorat informatiile importante te va ajuta sa nu le uiti. Unii ar zice ca folosirea unei agende in era tehnologiei este un obicei invechit si inutil, lucru care nu este deloc adevarat.

Desi este mult mai rapid si la indemana sa iti notezi informatii in telefon, atunci cand scrii informatia cu un pix pe hartie, vei retine mult mai repede ceea ce ai scris. Culorile au rolul de a iti aduce aminte si de a atrage atentia asupra unor detalii importante. Astfel, vei retine ca o anumita data sau o anumita sarcina pe care ai subliniat-o in agenda cu o culoare rosie este una importanta pe care trebuie sa o realizezi in timp util.

Alege o agenda speciala – o vei folosi mai des

Cand alegi o agenda care este deosebita, care are o culoare ce iti place, un model aparte sau coperte din lemn, spre exemplu, vei avea tendinta sa o folosesti mai des. Atunci cand iti place o agenda, vei observa ca o vei folosi cu mai mare drag si ca te va binedispune sa o deschizi si sa mai notezi o informatie, ba poate chiar vei alege sa folosesti un pix sau un stilou preferat atunci cand scrii in agenda ta.

Acelasi lucru se aplica si atunci cand folosesti agenda pentru scoala sau pentru facultate, pentru a scrie informatii importante de retinut de la cursuri. Cand agenda te binedispune, informatia e, parca, mai usor de retinut si iti va face placere sa scrii si sa citesti in si din aceasta. Tocmai de aceea, o agenda personalizata de la Lemn in Dar te poate face sa iubesti scrisul si sa iti notezi de fiecare data informatiile importante pe care vrei sa le retii in aceasta si cu siguranta o vei folosi mai des.

Noteaza in agenda ta lista de cumparaturi

Daca ti s-a intamplat macar o data sa mergi la magazin, da faci cumparaturi si cand ajungi acasa sa constati ca ai uitat sa cumperi un anumit lucru de care aveai nevoie, cu siguranta stii cat este de frustrant acest moment. Astfel, o metoda simpla pe care o poti aplica pentru a nu uita ce trebuie sa cumperi data viitoare este sa realizezi o lista de cumparaturi in care sa notezi de fiecare data cand iti aduci aminte ca ai nevoie de un lucru. Ia lista cu tine data viitoare cand mergi la magazin si vei vedea ca nu vei mai uita sa iei lucrurile de care ai nevoie. Mai mult decat atat, o agenda te poate ajuta si sa nu cumperi mai mult decat ai nevoie, ceea ce reprezinta o tendinta a multor oameni. Poti, astfel, sa economisesti bani, lucru care este mereu binevenit.

Prin urmare, o agenda poate fi folosita in multe moduri si are multe intrebuintari. Tu in ce momente folosesti cel mai des o agenda?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns