click aici

Orgoliul te face mai special?


Orgoliul

Orgoliul: Sursa foto Google Images

Sunt vechi domnule.. spunea I.L.Caragiale, si parca nu sunt vorbe goale de orice continut…insa anumite exemplare dovedesc contrariul, si fac asta in fiecare clipa a vietii lor marunte si fara sens. Cu ceva timp in urma cautam o masina de scris, iar din vorba in vorba imi este adus un individ…un anticar muritor de foame si nespalat. Politicos imi spune ca are o masina, vrea doua sute pe ea… scot 20 lei,dar urmeaza socul…nu, 200 euro! E antica…Amice, dispari, sa nu te vad, au fost cuvintele mele… am ras povestind intamplarea.

Doar uitandu-ma la individ, rupt in coate, costeliv si cu barba crescuta in dezordine imi imaginam intr-o fractiune de secunda mizeria din propria sa viata. Dar orgoliul lui exacerbat trona peste toate. Imi si imaginam cum va sta peste ani privindu-si masina de scris si spunandu-si in gand: am ceva de valoare. Realitatea insa este alta, nici dracu nu va plati pe ea mai mult de 20 lei, bani cu care isi putea lua o paine, un salam si ceva alcool ieftin si urat mirositor. Dar nu, in orgoliul sau nu, mai bine fara. Fara viata, fara nimeni langa el, abandonat, ocolit, evitat. Si asta doar datorita orgoliului.

Orgoliul face anumite persoane sa aiba senzatia ca sunt mai bune decat altele, il face mai „special”, mai altfel. Insa realitatea este trista, este inconjurat doar de nonvaloarea propriei sale creatii, viata lui! Senzatia o ai si la intrarea intr-un anticariat. „Valori peste tot„, tablouri, ceasuri, masute, dar ce nu gasesti? Insa nimeni nu cumpara, amintirile de colectie ale orgoliului altuia nu intereseaza pe nimeni, sunt moarte precum apartinatorii acelor obiecte. Pentru ca in timp ce unii oameni isi incarca sufletul cu magia unor ganduri altii isi incarca viata cu obiecte…

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

Caut cuvinte

Caut cuvinte care să-ţi spună Cât de pustiu şi ce furtuna S-a abătut în inima mea, Şi tot insista…vrea să

Incerc, incerc si iar incerc

E adevarat de ceva vreme ma chinui sa aflu cum sa ma las de fumat… nu ma gandesc la sanatate

Gandul zorilor ce vor veni

– Sufletul iti este dat sa-l indrepti spre lumina, si nu sa-l cufunzi in intuneric! De ce sa-l condamni mai


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte