Cum putem preveni gripa?

Prevenirea gripei este importanta. Cel mai bun mod de a preveni gripa este vaccinarea antigripala (vaccinul antigripal). Vaccinarea va va ajuta sa va protejati pe dumneavoastra si pe cei din jurul dumneavoastra de imbolnavire. De asemenea, puteti lua si alte masuri, cum ar fi sa va spalati des pe maini, sa va acoperiti gura atunci cand tusiti sau stranutati, sa evitati contactul apropiat cu persoanele bolnave si sa ramaneti acasa daca nu va simtiti bine. Consumul de alimente sanatoase, cum ar fi fructele si legumele, va poate ajuta, de asemenea, sa va intariti sistemul imunitar, astfel incat acesta sa poata lupta impotriva germenilor care va pot imbolnavi.

Vaccinarea este cea mai buna metoda de prevenire?

Este important sa va faceti vaccinul antigripal inainte de inceperea sezonului de gripa. Daca nu sunteti vaccinat inainte de aparitia primelor cazuri, riscati mai mult sa va imbolnaviti. Vaccinul antigripal poate fi administrat incepand cu luna octombrie adultilor si copiilor cu varsta peste un an. Se recomanda ca toate persoanele cu varsta de 6 luni sau mai mult sa se vaccineze in fiecare an, deoarece este imposibil de prezis ce tulpina va fi dominanta pe masura ce se apropie sezonul de raceala si gripa.

Evitarea gripei printr-un stil de viata sanatos

Adoptarea unui stil de viata sanatos va poate ajuta sa va protejati de gripa.

In timp ce vaccinarea anuala impotriva gripei este una dintre cele mai bune modalitati de prevenire a infectiei, exista si alte masuri pe care le puteti lua pentru a va reduce riscul de a contracta virusul.

Consumul de alimente hranitoare si exercitiile fizice regulate va vor intari sistemul imunitar, ceea ce va permite organismului dumneavoastra sa lupte mai usor impotriva oricarui virus cu care intra in contact.

In plus, bunele obiceiuri de igiena, cum ar fi spalarea frecventa a mainilor si acoperirea gurii atunci cand tusiti sau stranutati, ajuta la mentinerea germenilor la distanta. Luand aceste masuri de precautie simple, va puteti reduce la minimum sansele de a va imbolnavi in acest sezon.

Top 7 lucruri pe care le puteti face pentru a evita gripa

Spalati-va pe maini
Nu va atingeti ochii sau nasul cu mainile;
Faceti exercitii fizice in mod regulat;
Dormiti suficient;
Adoptati o dieta sanatoasa;
Nu va apropiati de cineva cu gripa;
Nu fumati;

In concluzie, vaccinarea impotriva gripei este un pas important pentru a va proteja pe dumneavoastra si pe cei dragi de aceasta boala extrem de contagioasa si potential mortala. De asemenea, este esential ca persoanele cu risc ridicat, cum ar fi femeile insarcinate, persoanele in varsta, copiii mici si cele cu afectiuni medicale subiacente, sa se vaccineze pentru a asigura o protectie maxima.

In plus, adoptarea unui stil de viata sanatos poate contribui la reducerea riscului de infectie prin intarirea sistemului imunitar, astfel incat acesta sa poata lupta mai usor impotriva virusilor.

In cele din urma, respectarea unor practici simple de igiena, cum ar fi spalarea frecventa a mainilor sau acoperirea gurii atunci cand tusiti sau stranutati, ajuta la mentinerea germenilor la distanta.

Luand aceste masuri de precautie si facandu-va vaccinul anual impotriva gripei, va puteti reduce la minimum sansele de a va imbolnavi in acest sezon.

Sursa: https://www.plare.fr/comment-prevenir-la-grippe/

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns