click aici

12 indicii pentru a recunoaste un narcisist

12 indicii pentru a recunoaste un narcisist

Expertii sunt de parere ca avem de-a face cu o epidemie de narcisism. Care sunt indiciile care ar putea sa te duca cu gandul la faptul ca ai de-a face si tu cu o persoana narcisista?

Narcisistii nu au rabdare atunci cand este vorba despre problemele celorlalti. Narcisistii sunt prin definitie, centrati pe ei insisi si ceea ce li se intampla celor din jur ii lasa cel mai adesea, indiferenti. In plus, narcisistii au un simt redus al empatiei, ceea ce face ca deschiderea la orice ganduri, sentimente sau suferinte atunci cand vine vorba despre cei din jur este aproape imposibila.

Narcisistii sunt fermecatori si « imbatatori ». Narcisistii fac o prima impresie foarte buna. Acestia par atat increzatori si competenti, cat si seducatori si distractivi. Cel mai adesea, se afla in centrul atentiei in grupul lor de prieteni si sunt cei mai populari la serile sau le evenimentele mai speciale. Carisma lor ne atrage si ne « imbata » chiar daca nu ii cunoastem prea bine. Si totusi, acesta sclipire se sterge destul de repede deoarece aspecte negative ale personalitatii lor incep sa iasa la iveala.

Narcisistii adora postura de sef. Posturile de director sau de sef le trag in mod direct sau special pe persoanele narcisiste. Sunt foarte flatante pentru ego-ul lor si pentru sentimentul de putere pe care il procura. Dar angajatii lor ajung sa se sature de latura lor manipulatoare si aroganta, chiar tiranica uneori.

Narcisistii isi schimba mereu prietenii. Acesta este paradoxul persoanelor narcisiste. Ii denigreaza in mod constant pe cei din jurul lor dar sunt topiti atunci cand sunt adulati de acestia. Dar trebuie sa isi reinnoiasca in mod constant grupul de prieteni, deoarece la un moment dat, simt ca nu mai reprezinta o incantare pentru ei. Aceasta cautare constanta a admiratiei este ca un drog pentru narcisisti.

 

Narcisistii sunt asi ai manipularii. Demersurile lor pe langa cei din jur sunt fondate pe manipulare si pe exploatare. Prietenii, familia si cei din jur sunt cei mai buni pentru a-i lauda si a le hrani ego-ul. Sau pentru a le furnzia bani, sex, un statut social sau orice altceva ce ar putea reclama.

Narcisistii se lauda mereu. Narcisistii vorbesc despre ei mereu si mereu si vor sa isi valorizeze mereu doar realizarile lor. Sustin mereu ca sunt cei mai bun si o cred cu adevarat. Delirul grandorii si sensul fara masura al imporantei lor sunt marci distinctive ale acestuia.

Narcisistii nu suporta sa fie criticati. In timp ce unii narcisisti ar putea sa fie introvertiti, foarte multi dintre ei pot sa aiba reactii defensive si chiar violente in fata criticilor sau a esecurilor. Chiar daca li se prezinta in mod calm greselile sau problemele, pot exploda si sa reactioneze prin tipete, plansete, accese de manie sau alte reactii negative.


Related Articles

7 produse care devin periculoase din cauza expunerii la soare

Chiar daca soarele este foarte benefic pentru organism, trebuie sa ne luam anumite precautii si sa ne protejam de anumite

Cele mai bune smartwatch-uri in 2019

Piata ceasurilor inteligente ajunge progresiv la maturizare. Aceasta este dominata momentan de Apple insa concurenta nu se lasa. Samsung si

Black Friday 2019

De cativa ani buni deja, Black Friday este o zi asteptata cu nerabdare de cei care vor sa faca afaceri

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Leave a Reply

Skip to toolbar