Beneficii ale sportului pe timp de iarna

Motivatia pentru a face sport pe timp de iarna este cel mai adesea, mai greu de descoperit decat vara: este rece, se face seara destul de repede si corpul nostru functioneaza cu incetinitorul. Si totusi, unele beneficii ale sportului sunt mult mai multe pe timp de iarna.

Lupta contra depresiei

Vara, dar si iarna, organismul secreta endorfine, dopamina si serotonina sub efectul sportului. Secretarea acestor neurotransmitatori iti permite sa te simti mai bine in corpul tau, dar si mintal. Un lucru extrem de util mai ales pe timp de iarna, atunci cand deprimarea hivernala bate la usa.

Te ajuta sa arzi mai multe calorii

Sa faci sport pe timp de iarna, cu conditia sa nu il practici in sala, iti permite sa arzi mai multe calorii mai ales atunci cand organismul este expus la rece. Metabolismul va fi mai stimulat, adica are nevoie sa produca mai multa energie. In consecinta, va arde mai multe calorii, un lucru care va favoriza si pierderea in greutate.

Este foarte bun pentru inima

In fata scaderii de temperatura, inima trebuie sa isi stimuleze capacitatea cardiaca, un lucru care o face sa munceasca mai mult decat de obicei. Deci daca faci sport pe timp de iarna, ai garantia ca ai o inima mai sanatoasa si mai putin supusa bolilor cardiovasculare si hipertensiunii arteriale.

Iti permite sa lupti contra infectiilor

Sportul practicat pe timp de iarna permite sa iti stimulezi sistemul imunitar, crescand numarul de globule albe, un lucru care te va tine departe de virusi, de bacterii, foarte frecvente pe timp de iarna. Deci daca faci sport iarna nu te vei imbolnavi, ba din contra.

Te ajuta sa iti faci plinul de vitamina D

Vitamina D este cea care te ajuta sa fii cel mai sanatos. Consolideaza oasele si intareste masa musculara. Nu poate sa fie sintetizata de catre organism decat gratie unei expuneri regulate la lumina zilei. Iarna, singura modalitate de a sintetiza vitamina D este de a te plimba putin pe la aer, un lucru cu atat mai benefic daca este asociat unei activitati fizice.

Poate trata durerile fizice

Sportul este recomandat si pentru a trata unele dureri. Iar atunci cand renunti in mod brutal la sport, mai ales iarna cand este mai rece, muschii tai vor deveni mai putin robusti, iti poti pierde anduranta si forta si corpul va fi mult mai supus durerilor musculo- scheletice.

Poate ameliora somnul

Sportul poate reduce si problemele legate de somn cu conditia sa fie practicat inainte de ora 19. Permite, mai ales la inceput de zi, sa incepi asa cum trebuie ziua, plin de energie iar la final de zi iti permite sa elimini toate tensiunile acumulate.

De asemenea, sportul este cel care favorizeaza o buna oboseala, un lucru care poate favoriza somnul reparator, de calitate, atat iarna, cat si vara.

Intareste spatele. Durerile de spate sunt cel mai adesea, rezultatul lipsei activitatii fizice. Dar, daca faci sport pe timp de iarna, vei reusi sa te bucuri de un spate mai sanatos si mai puternic.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns