Cele mai bune idei de destinatii pentru un week-end in Europa

Esti in cautarea unei destinatii apropiate, care nu iti face o gaura imensa in buget pentru un week-end? Iata o selectie cu cateva idei de destinatii care te vor incanta fara doar si poate.

Bruxelles, in Belgia cea cosmopolita. Capitala Belgiei este centrul nevralgic al Europei. Si este foarte usor sa ajungi aici. In plus, Bruxelles este cel mai fermecator, cu Piata sa Mare, cu fatadele sale rafinate, cu al sau Atomium si Manneken Pis. Orasul este foarte placut ziua, dar este si mai frumos pe timp de noapte.

Geneva, cea mai buna idee pentru un week-end in Europa. Chiar daca costul vietii este destul de ridicat aici, poti sa alegi aceasta destinatie pentru un week-end. Poti descoperi maretia lacului Leman, catedrala protestanta Sfantul Petru, dar si o atractie unica in lume, CERN, unde poti sa afli tot despre accelerarea particulelor.

Munchen, pentru a descoperi cel mai frumos patrimoniu german. Este un oras foarte apreciat pentru numeroasele sale monumente istorice si arhitectura sa extravaganta. Piata Primariei, Catedrala Notre Dame si castelul Nymphenburg iti vor placea, fara doar si poate. Nu uita sa savurezi cele mai delicioase preparate culinare.

Barcelona, o destinatie foarte tanara si foarte la moda. Fie ca iti place shoppingul, serile animate sau monumentele istorice, Barcelona este cea mai buna idee pentru un week-end in Europa. Aici poti descoperi Sagrada Familia, superba bazilica a lui Gaudi care inca mai este in constructie, parcul Guell o opera colorata si extravaganta in mijlocul naturii si La Rambla, artera principala de aici, mereu dinamica si in miscare.

Milano, cea mai colorata idee pentru un week-end in Europa. Poti profita aici de un decor mai mult decat exceptional din centru, sa descoperi splendidul Duomo, galeria de lux Victor Emmanuel II si castelul Sforza. Poti insa sa profiti aici de excelentele cafenele, sa asisti la o opera la Scala sau sa vizitezi muzeul dedicat lui Da Vinci.

Londra, intre istorie si modernitate. Excentrica destinatie londoneza atrage curiosi din lumea intreaga dintotdeauna. Este un concentrat dinamic de istorie, de modernitate, de cultura, de moda, de arta, cu un plus de nebunie. Londra te va fermeca, fara doar si poate, cu romanticul sau Nottinh Hill, cu Big Ben, Westminster, sau Buckingham Palace. Efervescentul Picadilly Circus sau rebela Camden Towen iti va da impresia ca esti in afara orasului.

Amsterdam, canale si muzee de arta. Este vorba despre o capitala europeana mult mai intima decat alte capitale europene foarte mari. Te poti plimba pe aici linistit cu bicicleta, pentru a trece dintr-un cartier in altul, pentru a profita de bogatia orasului. Fie ca esti un amator de arta, curios de cofee shops-urile din Cartierul rosu sau un pasionat de istorie, aici poti petrece un week-end excelent.

La Valette pentru un week-end sub soare. Aici poti descoperi fortul St. Elme, sublima catedrala St. Jean sau gradinile Barrakka. Poti profita si de plajele din jur pentru un bronz perfect sau sa te bucuri de cea mai frumoasa ambianta festiva a orasului.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns