Ce vizitam in imprejurimile Romei?

In jurul Romei, un oras cu o urbanizare monumentala, se intinde un spatiu minunat de descoperit. Muntii Sabini in nord, Albani in sud sunt cei care ii traseaza contururile. In vest, Marea Tireniana si vechiul port Ostia sunt cele care o delimiteaza.

Cateva lacuri presarate ici si colo, castele, vile, resedinte de imparati…imprejurimile Romei se preteaza la o multime escapade pline de prospetime in afara orasului.

Tivoli. La 40 de minunte de mers cu autobuzul sau la o ora cu trenul, se ajunge din centrul Romei la Tivoli, pe inaltimile de est ale capitalei. Cunoscuta inca din Antichitate, cocotata pe un promontoriu stancos, Tivoli este o destinatie foarte apreciata pentru izvoarele sale de apa termala. Cu 3 vile minunate, dintre care 2 clasate in Patrimoniul Unesco, Tivoli este o cetate gradina care a inspirat numerosi artisti.

Lacul Bracciano. Trenul este cel care aduce pasagerii in mica comuna Bracciano, ridicata, pe creasta unui vechi vulcan. Pe aproximativ 56 de kilometri patrati, se intind apele sale calme si linistite. Aici sunt plaje cu nisip negru, o piata minunata si cea mai buna gastronomie.

O plimbare la Torlonia. Iata alegerea ideala pentru cei care adora gradinile paradisiace. Villa Torlonia  este perfecta pentru o plimbare relaxanta sau chiar si pentru un jogging matinal. Proprietatea a apartinut altadata unei vechii familii romane, care facea parte din cele mai puternice si mai bogate regiuni din Roma. Devenita un veritabil patrimoniu national, vila cuprinde 2 muzee si numeroase edificii arhitecturale.

Ostia Antica. Portul Romei este un sit argheologic preferat de foarte multa lume. Dupa ce ati contemplat cuminti statuile si vestigiile antice din capitala, precum Palazzo Massimo alle Terme sau Palazzo Altemps, va puteti aventura pe stradutele acestui vechi port antic.

Am putea spune ca Ostia poseda doua fatete- cea a portului antic, ideala pentru a descoperi si a invata mai multe despre Roma Antica. Iar cealalta, cea  a portului modern, are o plaja mare, care este fara indoiala, cea mai frumoasa din Italia.

Castelli Romani. Sunt satucuri cocotate la inaltime in partea de sud a Romei. Vechile resedinte ale papilor, aceastea se afla pe colimele Romei si sunt marginite de satucuri unde romanii prefera sa faca excursii. Castele, o panorama minunata asupra regiunii rurale din jur, castele… toate sunt minunate aici.

Ariccia. Ariccia este un satuc care face parte din regiunea Castelli Romani. Este juxtapus saturilor Albano Laziale, Castel Gandolfo, Marino si Genzano di Roma. Aici sunt castele magnifice de vizitat si incredibila vila Aldobrandini a Frascati.

Calcata. Satucul pitoresc Calcata este cocotat pe un ansamblu de roci si domina o vale impadurita minunata. Acest mic targ medieval a fost reamenajat de catre artisti si ofera o viziune cu privire la Italia alternativa. O destinatie interesanta in afara potecilor batatorite.

Parcul de la Villa Borghese. Pe langa numeroasele sale muzee, precum muel national etrusc, galeria Borghese contine o colectie de arta apartinand faimoasei familii

Borghese si Villa Medicis, parcul de aici are numeroase locuri superbe pentru picnic.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns