Orase si satucuri din Europa care par prea frumoase sa fie adevarate

Pitoresti, colorate, surprinzatoare, magnifice chiar… aceste satucuri si orasele din Europa care se pot descoperi intr-un sejur feeric sunt atat de frumoase incat par ireale. Si totusi, exista.

Bibury, Anglia, un satuc pitoresc din Cotswolds

Pe malurile raului Coln, in Anglia rurala din Cotswolds, satucul Bibury isi desfasoara cele mai frumoase peisaje cu poduri vechi din piatra, cu casutele tesatorilor, cu acoperisuri de ardezie si peluze pline de flori, pe un fundal impadurit si usor valurit. Este un satuc cu un farmec incomparabil, romantic si foarte apreciat de catre lonodonezi atunci cand este foarte frumos afara.

Giethoorn, Tarile de Jos, mica Venetie olandeza

Inconjurat de mlastinile de turba din Parcul National Weerribben-Wieden, aflat la doua ore distanta de Amsterdam, Giethoorn este un satuc lacustra cu un farmec incomparabil. Legate intre ele de mici pasarele din lemn, stradutele sale canal se pot descoperi cu barca si au impresionante partere pline cu flori, casute traditionale magnifice cu acoperis de paie, puse cel mai bine in valoare de o verdeata omniprezenta.

Rovinj, Croatia, Perla Istriei

Iti place foarte mult Venetia si orasele renascentiste de pe coasta Italiei? In acest caz, Rovinj de pe o colina aflata pe coasta croata te va fermeca fara doar si poate. Are casute colorate, un port in nuante de rosu si de ocru pe un fundal de un albastru intens si 13 insulite care il inconjoara. Nu e de mirare ca este denumit Perla Istriei. Un loc magic, care la apus de soare depaseste orice imaginatie.

Ronda, Spania

Dominand impresionantul chei Tajo, adanc de 100 de metri, vechiul oras Ronda din Andaluzia pare iesit direct dintr-un vis pentru turistii care ajung aici…..in afara de cei cu frica de inaltime: podul sau de piatra se intinde pe intreaga inaltime a canionului, cladirile sale albe construite cat mai aproape de prapastie si punctele de belvedere incredibile de pe marginea golului formează una dintre cele mai spectaculoase panorame din lume!

Lauterbrunnen, Elvetia, cel mai calm satuc cu aere de satuc medieval

In inima regiunii Oberland berneze, intr-un bazin mai profund din valea celor 72 de cascade, cabanele din lemn din Lauterbrunnen sunt dominate de o biserica veche care dateaza din secolul XIX. In spate sunt varfurile inzapezite Eiger, Monch si Jungfrau, care impreuna formeaza cel mai maiestuos decor.

Care sunt alte satucuri sau orase ce trebuie sa fie descoperite?

Bled, Slovenia. Este o statiune termala pitoreasca care ofera cu biserica sa pierduta in mijlocul lacului si cu castelul sau cocotat un veritail decor de carte postala.

Monschau, Germania. Este un satuc incantator traversat de un rau re afiseaza cele mai frumoase casute traditionale si stradute pavate intr-un decor impadurit si extrem de pitoresc.

Pyrgi, Insula Chios, Grecia. Pyrgi ofera pe stradutele sale neregulate cele ai frumoase casute decorate cu xysta, un somptuos motiv geometric traditional.

Cinque Terre, Italia. Cu cele mai fermecatoare casute colorate, aglomerat zici ca se urca unele peste altele, aceste satucuri port sunt mai frumoase ca niciodata, mai ales la apus de soare.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns