De ce sa vizitezi Trentino, in Italia

In nordul Italiei, intre Alpii de Sud si Venetia, dominata de spectaculosii Dolomiti, provoncia Trentino ofera un cadru natural superb, care atrage atentia. Un loc cum putine exista, un loc in care poti lua o gura de aer proaspat, sa te plimbi prin natura si sa iti reincarci bateriile.

Munti spectaculosi

Clasati in patrimoniul mondial natural UNESCO, muntii Dolomiti sunt cu adevarat spectaculosi cu varfurile lor dantelate care ofera peisaje superbe si ocazia de a face sport de-a lungul intregului an. Admirarea acestor peisaje si acestei geologii unice este de ajuns pentru multi insa pasionatii de natura vin in regiune si pentru a practica activitati in aer liber. VTT, schi alpin sau schi de fond, paradisul pe pamant.

Lacuri legendare
Un alt avantaj oferit de Trentino: cine spune munti spectaculosi spune si vai, lacuri si rauri. Trentino numara numai putin de 297 de lacuri magnifice. Cel mai cunoscut este lacul Garda, un paradis al sporturilor nautice adorat de navigatori, de windsurferi si de pasionatii de alte sporturi nautice. Lacul Ledro este celebru pentru apa sa transparenta in timp ce lacul Molveno, la poalele impozantului masiv Brenta este denumit in mod regulat cel mai frumos lac din Italia.

Castele si cultura

Trentin, capitala provinciei, este bogata in arta si in istorie. Putin mai departe, orasele si vaile secundare deservite de sosele serpuite, sate de munte cocotate, demne de un basm, nu asteapta decat sa fie descoperite de turisti. Regasim in regiune numeroase castele si forturi vechi, adapostind adesea expozitii despre arta locala. Cel mai mare, castelul Buonconsiglio, fosta resedinta a printilor-episcopi din Trentino, este un simbol al orasului. Castelu Rovereto gazduieste Muzeul italian al razboiului in timp ce vizitatorul care viseaza sa isi petreaca o noapte in castel poate face acest lucru la castelul Pergine.

Muzee interesante

Trentino adaposteste numeroase muzee interesante. La Trentino, imaginat de catre Renzo Piano, este un impresionant Muzeu al stiintei care abordeaza impactul altitudinii asupra ecologiei in timp ce Muzeul mineralogic prezinta roci, cristale si minerale din Dolomiti. La Rovereto, MART adaposteste una din cele mai importante colectii de arta moderna din Italia si Castello di Buonconsiglio propune o serie de expozitii temporare care incanta parintii si copiii deopotriva. Muzeul Sperietoare din Valsugana celebreaza inventivitatea fermierilor din intreaga regiune.

Delicii locale

Acesti munti, aceste lacuri, vai spectaculoase din Trentino adapostesc microclimate diverse care sunt la originea unei diversitati gastronomice. Fiecare vale dispune de propriile sale delicii locale si turistii au posibilitatea de a gusta branzeturi, carne uscata si mezeluri unice in regiune precum si legume bio, fructe, ulei de masline. Aici, Mediterana se intalneste cu Alpii. Descopera aceasta gasronomie unica in cafenelele de la malul lacului, restaurante decorate cu stele Michelin.

Trentino este in egala masura cunoscuta pentru faptul ca produce o bere si un vin excelente. Climatul, solul, sunt cele mai privilegiate la Teroldego si la Marzemino. Trentodoc este un vin de munte excelnt si Muller-Thurgau si Chardonnay sunt in egala masura excelente. Si, daca preferi berea, nicio grija. Trentino adaposteste un numar mare de braserii care folosesc metode traditionale in realizarea berii.

Sursa: https://www.lonelyplanet.fr/article/7-raisons-de-visiter-le-trente-en-italie

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns