Cele mai frumoase destinatii din Croatia

Esti in cautarea celei mai frumoase regiuni din Croatia, destinatie in care urmeaza sa iti petreci urmatoarea vacanta. Am ales pentru tine cateva din cele mai frumoase destinatii din Croatia, o tara ce cuprinde numeroase locuri numai bune de vizitat. Te poti relaxa pe plaje paradisiace, sa descoperi parcuri naturale incredibile sau sa vizitezi orase fermecatoare.

1.Dubrovnik

Chiar daca Dubrovnik nu este capitala tarii, Dubrovnik este orasul din Croatia care atrage cei mai multi vizitatori. Ajuns la fata lcocului vei descoeri un oras inconjurat in intregime de ruine. In centrul istoric al orasului vei gasi numeroase numeroase monumente, magazine mici, restaurante si cafenele. Poti lua telefericul care iti va permite sa profiti de o priveliste incredibila asupra orasului.

2. Parcul National Plitvice

Daca esti in cautarea unei destinatii in Croatia, atunci nu trebuie sa ratezi pentru nimic in lume Plitvice. Acest parc natural este cunoscut drept unul din cele mai frumose locuri din Europa. Ajuns la fata locului vei descoperi numai putin de 92 de cascade si o natura luxurianta. Acest parc este situat in inima tarii. Astfel, daca vrei sa ajungi in acest loc magnific poti sa iei autobuzul din Zadar.

3.Split

In timpul unei calatorii in Croatia ar trebui sa vizitezi si Split. Acest oras dispune de numeroase puncte de interes. Pasionatii de istorie pot descoperi maiestuosul Palat al lui Diocletian, construit in anul 305. Pasionatii de Game of Thrones isi vor putea aminti de scene din serial prin intermediul unei plimbari pe strazile atipice ale orasului vechi.

4.Parcul National Krka

La o ora distanta de Split, poti descoperi Parcul National Krka. Acest loc este unul din cele mai frumoase din Croatia. Aici, poti face numeroase drumetii si sa descoperi numeroasele cascade. Acest loc este foarte bine amenajat, poti traversa mini cascadele cu ajutorul unui mini ponton.

5. Sibenik

Sibenik este situata intre Zadar si Split. Vei fi sedus fara indoiala de numeroasele monumente pe care orasul le adaposteste. Poti descoperi, spre exemplu, fortul Saint John care iti va permite sa te bucuri de o panorama incredibila asupra orasului si asupra Marii Adriatice. Poti vizita castelul Sfantul Mihail unde vei gasi numeroase expoziii. Te sfatuim sa optezi pentru o vizita ghidata care rezuma intreaga istorie din trecutul important al acestui castel.

6. Trogir, unul din cele mai frumoase sate din Croatia

Situat la 40 de minute distanta de Split, acest fermecator oras medieval este inscris in Patrimoniul Mondial Unesco. O plimbare de-a lungul golfului este extrem de relaxanta. In timpul acestei plimbari vei descoperi maiestuosul castel Kamerlongo, una din bijuteriile Croatiei.

7.Insula Hvar

Croatia este cunoscuta pentru faptul ca adaposteste numai putin de 698 de insule. Insa, nu toate sunt locuite. Daca cauti unul din cele mai potrivite locuri penru a vizita Croatia. La Hvar, in orasul vechi te poti plimba pentru a descoperi strazi pitoresti, cu arhitectura tipica si biserici fermecatoare. Hvar este cunoscuta drept una din cele mai petrecarete insule din Croatia. Hvar dispune de numeroase baruri si cluburi, ideale pentru petrecareti.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns