Cei mai buni jucatori de box din istorie

Care sunt ce mai buni jucatori de box ai tuturor timpurilor?

De la inceputul secolului 20, boxul nu a incetat sa castige in popularitate de-a lungul intregii lumi. Cei mai buni boxeri din lume rivalizeaza intre ei in speranta ca intr-o buna zi vor primi titlul de cel mai bun jucator din lume. Pentru majoritatea din boxeuri, acest titlu este echivalent cu concretizarea unui vis de o viata.

Julio Cesar Chavez

Boxeurul Julio Chavez a boxat intre anii 1980-2005, cu numeroase recorduri in buzunar. Poseda numeroase recorduri, cel mai important fiind cel mai important numar de victorii consecutive, cu numai putin de 87 de victorii. Impresionantul sau palmares numara numai putin de 107 victorii si 80 KO. Viteza sa de lovire este de-a dreptul surprinzatoare.

Joe Louis

Joe Louis este campion mondial la categoria gera in perioada 1937-1949. Bilantul carierei sale este impresionant, cu 72 de lupte din care 69 de victorii si 57 KO. Joe detine recordul mondial in materie de longevitate ca si campion mondial la categoria grea. A ramas campion mondial timp de 11 ani si si-a aparat titlul de 25 de ori cu succes. De-a lungul intregii sale cariere, Joe Louis a fost infrant doar de trei ori.

Muhammad Ali

Boxeurul Muhammad Ali era un profesionist in categoria grea. Este considerat unul din cei mai buni jucatori de box ai tuturor timpurilor din intreaga lume. Inca de la varsta de 18 ani a obtinut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Roma. Intalnirea din ring cu Joe Frrzier face parte din cele mai importante lupte din universul boxului. In plus, l-a infruntat pe George Foreman, o victorie exceptionala pentru Muhammad Ali. S-a distins prin numeroase tehnici precum « Shuffle Ali », « rope a dope » si « trash talking ».

Sugar Ray Robinson

Sugar Ray Robinson devine jucator profesionist in anul 1940, la doar 19 ani. A avut parte de cele mai glorioase momente din cariera sa de jucator de box intre anii 1940-1965. Numerosi sunt cei care il considerau cel mai bun boxeur din lume.
Cu 173 de victorii la activ, din care 108 prin K.O., palmaresul sau spune multe despre performantele sale. In 1952 decide sa se retraga insa revine in forta doi ani mai tarziu.

Jack Johnson

Legenda boxului, Jack Johnson, cunoscut si drept “uriasul din Galveston”, a fost primul barbat de culoare care a castigat titlul mondial la categoria grea. Jack Johnson s-a nascut intr-o familie saraca, intr-o familie care a fost supusa sclaviei. La acea vreme, boxeurii de culoare nu aveau voie sa infrunte boxeurii albi la categoria grea. Johnson reuseste sa elimine aceasta interdictie in anul 1908 si sa castige titlul de campion mondial la categoria grea.

Rocky Marciano

Rocky Marciano face parte din cei mai puternici boxeuri din istoria boxului. A luptat intre anii 1947-1955 si detine titlul de campion mondial la box, categoria grea, intre anii 1952-1955. A reusit sa isi apere titlul de cinci ori, cu succes. Este singurul campion mondial la categoria grea, neinfrant de-a lungul intregii cariere.

Tu ce alti boxeuri grei cunosti, boxeuri care detin titlul de campioni mondiali? Spune-ne si noua alte nume importante din box.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns