Tipuri de arme de airsoft. Cum alegi arma perfecta?

airsoft

Airsoftul este un sport din ce in ce mai popular in intreaga lume, care a aparut pentru prima data in Japonia, in anii ’70. Din cauza unor restrictii impuse asupra armelor, japonezii au creat diverse replici fidele, in asa fel incat sa raspunda cerintelor din ce in ce mai mari pe care le aveau colectionarii de arme.

Armele de airsoft nu sunt periculoase, in ciuda faptului ca sunt replici fidele ale armelor reale, acestea tragand cu bile de plastic de 6 sau de 8 mm.

De-a lungul timpului, armele de airsoft au fost dezvoltate si au aparut mai multe variante, evidentiindu-se cele cu arc, cu gaz sau cu propulsie electrica.

Cate tipuri de arme de airsoft exista astazi pe piata?

Desi numarul replicilor este unul foarte mare, indiferent de modelul ales, vei putea descoperi trei categorii mari de arme:

1. Cele pe gaz. Sunt fiabile, dispun de supape de cauciuc si au o putere foarte mare. Din pacate, airsoft gaznu pot functiona la temperaturi scazute, ceea ce le face inutilizabile pe timp de iarna. Consumul de gaz poate sa fie unul destul de mare, mai ales daca alegi sa achizitionezi o arma puternica. Din categoria armelor cu gaz mai pot fi considerate si cele cu CO2 care sunt utilizabile si la temperaturi sub 5 grade Celsius, insa nu sunt atat de fiabile precum cele cu gaz normal.

KWA-KM16-22. Cele electrice. Denumite si AEG, sunt cele mai moderne tipuri de arme si dispun de un motor cu propulsie electrica. Motorul pune in miscare tot un piston cu arc. Spre deosebire de armele manuale, cele electrice sunt mult mai rezistente, au o rata mai mare de foc si pot fi folosite oriunde. Costurile lor sunt, evident, considerabil mai mari iar bateriile pot sa se descarce destul de repede, ceea ce genereaza costuri in plus.

airsoft cu arc3. Cele manuale. Acestea functioneaza pe baza unui arc ce face compresie si impinge bilele afara, fiind ajutat de un piston si de un cilindru. Sunt cele mai ieftine variante de arme si sunt destinate incepatorilor. Nu sunt atat de exacte si trebuie sa fie armate dupa fiecare tragere pentru a functiona corect. Avantajul major al acestor arme, pe langa faptul ca au un pret mic, este faptul ca pot functiona fara probleme in orice tip de conditii meteo si sunt silentioase. Intr-un joc de airsoft insa, pot fi un dezavantaj clar, in conditiile in care necesita armare dupa fiecare tragere.

Cum alegi cele mai bune arme pentru Airsoft?

Inainte de a alege o astfel de arma, trebuie sa stii pentru ce doresti sa o achizitionezi si trebuie sa te asiguri ca ai cel putin 18 ani. In caz contrar, risti amenzi destul de usturatoare. Daca iti doresti o arma doar pentru a trage la tinta in spatele casei, poti opta pentru un pistol cu arc de pe Airsoft Megastore.

Daca, in schimb, iti doresti sa joci airsoft in echipe de profesionisti, trebuie sa tii cont de mult mai multe criterii. Conform celor de la Airsoft Constanta, elementele care conteaza cel mai mult la alegerea unei arme sunt urmatoarele:

Durabilitatea. De cele mai multe ori, incepatorii aleg in functie de design. Un element mult mai important este rezistenta la socuri si la temperaturi extreme. Cel mai probabil vei juca airsoft atat pe vreme foarte calduroasa, cat si pe vreme rece, ceea ce necesita flexibilitate. De asemenea, sunt sanse sa scapi arma din mana si cu siguranta nu iti doresti sa o strici. Materialul din care este confectionata arma conteaza cel mai mult, iar o solutie foarte rezistenta si echilibrata din punct de vedere al pretului este ABS-ul. Metalul este si el foarte popular printre cei care cauta arme rezistente.

Performante. Rata de tragere, puterea de tragere si viteza de tragere sunt specificatii care pot sa te ajute sa iei o decizie. In functie de aceste valori, ai de ales intre modele manuale sau modele automate. Cu cat optezi pentru o viteza mai mare, cu atat impactul va fi unul mai mare, asadar riscurile vor creste considerabil. Daca optezi pentru o arma cu viteza intre 60 si 90 m/s, bilele din plastic pot cauza vanatai celor din jur. Daca viteza depaseste 150 de metri pe secunda, riscurile sunt cu atat mai mari, existand chiar sansa unor leziuni serioase.

Acuratetea. Mai importanta decat puterea este acuratetea. Asigura-te ca producatorul armei iti garanteaza ca vei nimeri tinta. Pentru o acuratete cat mai mare, este bine sa te orientezi spre o arma care aplica presiunea in spatele bilei, nu deasupra ei.

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns