Ghid practic. Ce contine un sistem de supraveghere video?

camera de supraveghere

Supravegherea video cunoaste un avant extrem de mare, din ce in ce mai multe locuinte, afaceri si institutii publice alegand sa isi instaleze camere de supraveghere. Domeniul supravegherii este unul destul de complex insa, multi lovindu-se de probleme legate de crearea unui sistem de supraveghere performant si de conturarea unei solutii eficiente.

Un prim pas pentru o supraveghere eficienta este cunoasterea componentelor unui sistem, iar cei de la www.comod.ro ofera o serie de informatii importante.

Componentele principale ale unui sistem de supraveghere video

Video Recorderul. Este piesa principala a sistemului si are rolul de a prelua imaginile de la camerele de supraveghere si de a le transmite catre un receptor. Receptorul poate sa fie un telefon, o tableta, un laptop sau un monitor. Video Recorderul poate sa fie de mai multe feluri: DVR, NVR sau HVR. (Digital, Network si Hibrid).

Cele mai populare video recordere din prezent sunt DVR-urile, pentru ca au capacitatea de a oferi performanta si nu costa mult.

Camerele video. Camera de supraveghere este cea de-a doua piesa importanta a sistemului, fiind cea care preia imaginile si le transmite mai departe. Diversitatea de camere este una uriasa, categoriile fiind decise in functie de forma camerei, de functia pe care o are si de rezistenta. Pot fi descoperite camere de exterior, construite pentru a face fata unor temperaturi extreme, camere de interior, camere wireless, camere cu fir, camere de tip dome, de tip bullet sau micro camere. Alegerea camerei potrivite este o adevarata misiune, ce trebuie indeplinita cu ajutorul unor profesionisti.

Monitorul. Este piesa care afiseaza imaginile surprinse de camere. Monitorul poate sa fie reprezentat de un monitor clasic sau poate sa fie un ecran de telefon sau de tableta. In functie de nevoia de flexibilitate, diversitatea este una uriasa.

Accesoriile. De cele mai multe ori, accesoriile sunt neglijate iar acest lucru duce la probleme. Sistemele de supraveghere trebuie sa mai contina si un Hard Disk cat mai incapator, in asa fel incat sa poata stoca toate imaginile filmate cu camerele, cabluri specifice pentru conectarea in siguranta a tuturor componentelor si evident, surse de alimentare.

Sfaturi utile

Achizitia unui sistem de supraveghere video reprezinta o investitie destul de mare, chiar daca preturile au scazut considerabil. Din acest motiv, este recomandata apelarea la o firma de specialitate pentru montare si chiar pentru alegerea solutiilor potrivite. Sistemele de supraveghere video pot fi foarte diferite in functie de cerinte. Spre exemplu, un sistem destinat supravegherii bonei poate sa difere foarte mult de unul destinat supravegherii unui supermarket, deoarece sunt cerinte total diferite.

Odata instalat, sistemul de supraveghere video trebuie sa beneficieze si de o ingrijire atenta. Este indicat ca acesta sa fie curatat ocazional, pentru a nu fi obstructionata vizibilitatea camerelor si sa fie verificat, in asa fel incat sa se asigure faptul ca totul functioneaza corect.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns