click aici

Cate zile trebuie sa muncesti pentru a-ti plati taxele comparativ cu alte tari din Europa

Cate zile trebuie sa muncesti pentru a-ti plati taxele comparativ cu alte tari din Europa

Cu totii stim ca orice stat exista si se dezvolta (sau cel putin asa se presupune) pe baza taxelor colectate de la cetatenii sai, fie ei angajati, antreprenori sau pensionari.

Nivelul taxelor difera de la un stat la altul si este influentat de diversi factori economici, sociali, politici, etc.

Am facut o scurta analiza din care a rezultat un top al tarilor din Europa in care se platesc cele mai mari taxe, precum si numarul de zile pe care cetatenii ar trebui sa le lucreze exclusiv pentru a achita aceste taxe.

Pentru o perioada destul de indelungata, in fruntea clasamentului s-a aflat Belgia, fiind detronata ulterior de Franta, in urma deciziei autoritatilor belgiene de a reduce taxele. O decizie destul de buna, am putea spune, avand in vedere nivelul de dezvoltare al acestei tari, precum si faptul ca Belgia a urcat mult in topul preferintelor emigrantilor aflati in cautarea unui loc de munca.

cele mai mari taxe din ue

Asadar, cu o rata de impozitare de 57.53%, Franta se afla pe primul loc, in fata Belgiei (56.9%) si a Austriei (54.7%), „obligand” astfel un cetatean francez ca timp de 210 zile pe an sa munceasca doar pentru a-si achita datoriile fata de stat. La polul opus, cea mai mica rata a impozitelor din Uniunea Europeana o detine Cipru, cu o valoare 23.85%.

Desi ne dorim ca tara noastra sa fie peste medie la cat mai multe capitole, se pare ca momentan reusim asta la capitolul impozite, cu o valoare de 47.62%, depasind media europeana de 44.96%.

in cat timp platesti taxele

Astfel, un roman este nevoit sa munceasca 174 de zile pe an pana termina de achitat taxele si impozitele si incepe sa economiseasca.

Desi avem o rata a impozitelor destul de mare, cand vine vorba despre TVA, Romania se afla printre tarile cu cea mai mica valoare a acestei taxe, aflandu-se la polul opus fata de vecina noastra, Ungaria, tara care a inregistrat cea mai mare crestere a TVA, de la 20% la 27%.

Asadar, aflandu-ne la inceput de octombrie, putem spune ca au trecut deja cateva zile bune de cand am terminat de achitat taxele si ne-am apucat de economisit. Mult spor in continuare!

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.
LoccoChicco

LoccoChicco

Un sentiment adanc existent in fiecare, o umana nazuinta spre un “mai bine” menit, poate inconstient, sa duca la o lume mai buna… omniprezentul sentiment . Indiferent de epoca, indiferent de nivelul educational sau intelectual, omul a dorit o lume mai buna.


Related Articles

8 Lucruri despre rasa umana care te vor lasa cu gura cascata!

Omul modern. Homo Sapiens. Maimuta nobila. Oricum ai vrea sa ne numesti, oamenii sunt o adunatura tare ciudata. Ne deosebim

Un mic ghid de cum sa iti angajezi protectie pentru tine si pachetul tau

Inchirierea unei garzi de corp nu este chiar atat de dificila pe cat pare, mai ales ca toate companiile care

Masina e compania mea

Cu totii ne imbolnavim, fiecare in functie de ce are nevoie sa isi resolve micuta sau marea problema indiferent de situatie.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Lasă un răspuns

Sari la bara de unelte