Avantajele instalării camerelor de supraveghere la locul de muncă

K10

Este imposibil să monitorizezi tot ce se întâmplă în cadrul companiei sau firmei pe care o deţii. Prin urmare, pentru a-ţi asigura securitatea afacerii, un sistem de supraveghere video poate fi cea mai bună investiţie. Sondajele arată că 48% dintre angajatori utilizează camere de supraveghere video la locul de muncă şi au rezultate mult mai bune ca înainte.

Se pune firesc întrebarea dacă este legal sau eficient să le instalezi şi dacă merită investiţia.

Legalitatea camerelor de supraveghere la locul de muncă

Chiar dacă este o măsură foarte controversată, instalarea camerelor de supraveghere la locul de muncă este permisă, cu condiţia să fie plasate în zonele publice, precum holurile, dar nu în birouri, vestiare sau toalete. Legea impune respectarea intimităţii angajaţilor şi păstrarea confidenţialităţii şi, dacă vrei să instalezi camere la locul de muncă nu ar trebui să încalci aceste reglementări.

Vom vedea o parte din avantajele instalării camerelor de supraveghere la birou.

Ţin angajaţii sub control

Este de la sine înţeles că instalarea unui sistem de supraveghere la locul de muncă reduce considerabil actele de vandalism şi furturile. Prin urmare, dacă ai sesizat lipsa unor bunuri sau consumabile de la locul de muncă, ar fi o idee bună să instalezi un sistem de camere de securitate. În loc să porneşti investigaţii asupra tuturor angajaţilor şi să îi demoralizezi, instalarea camerelor poate fi cel mai discret mod de a aborda problema furturilor într-un birou.

Promovează respectarea regulilor companiei

Fiecare companie are un regulament de ordine interioară care trebuie respectat pentru siguranţa şi eficienţa muncii şi atingerea obiectivelor. Urmărirea imaginilor şi a modului în care personalul îşi îndeplineşte sarcinile poate ajuta la depistarea neregulilor şi încălcarea regulamentului companiei.

Monitorizarea muncii angajaţilor din punct de vedere etic

Cazurile de hărţuire sexuală, fizică sau verbală la locul de muncă nu sunt ceva neobişnuit. În calitate de angajator, dacă este sesizat un astfel de incident, poţi fi tras la răspundere. Poţi evita aceste situaţii delicate prin instalarea unui sistem de supraveghere.

Reduce infracţiunile şi pierderile

Sistemele de supraveghere video sunt extrem de benefice pentru a reduce rata infracţiunilor în mediul de lucru sau în spaţii comerciale. Astfel vei descuraja furtul angajaţilor dar şi a clienţilor. Mai mult, vei putea stabili modul în care produsele sau materialele sunt deteriorate. Odată ce ai depistat cauzele, pe poţi elimina şi astfel reduci pierderile şi risipă.

Te ajută să menţii angajaţii activi

Dacă se ştiu supravegheaţi, angajaţii nu vor avea momente prea dese în care pierd timpul, stau sau se ocupă de alte lucruri decât cele pentru care sunt plătiţi. Prin urmare, dacă simţi că muncitorii tăi nu sunt atât de productivi pe cât ar putea fi, poţi lua în considerare instalarea unui sistem de supraveghere. Acesta îţi va furniza informaţii despre angajaţii care nu îşi îndeplinesc sarcinile, dar şi despre cei care lucrează susţinut şi merită apreciere.

În plus, un sistem de supraveghere oferă o imagine de ansamblu mai bună asupra fluxului de lucru şi te va ajuta să identifici punctele unde poţi aduce îmbunătăţiri.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns