Libra cripto-moneda – un ucigas a lui Bitcoin?

Este o certitudine, anuntul a fost facut. Insa modul in care va fi primita ramane de vazut. Mai multe detalii in ceea ce urmeaza.

Facebook a anuntat Libra, o noua cripto-moneda care va fi lansata in 2020 si va fi integrata aplicatiilor si serviciilor oferite de companii.

Interesul gigantului retelelor sociale pentru spatiul cripto-monedei si tehnologiile de blockchain a facut obiectul numeroaselor zvonuri de-a lungul vremii. Si iata ca, recent, Facebook a confirmat acest lucru.

Saptamana trecuta, o serie de articole aparute indicau faptul ca moneda era in curs de elaborare beneficiind de sprijinul marilor institutii financiare precum Visa, Mastercard si PayPal precum si al unor companii precum Uber, Lyft si eBay. Un anumit numar de companii s-au alaturat unui consortiu care sustin incursiunea Facebook in spatiul cripto-monedelor insa un lucru este sigur – Libra este in drum spre platforma Facebook.

Marti, Facebook a dezvaluit proiectul intr-o faza preliminara. Una din filialele Facebook, Calibra, va administra reteaua Libra care cuprinde infrastructura necesara de blockchain pentru a facilita schimbul cripto-monedei Libra.

Calibra va pune la punct un portofoliu digital pentru Libra si sistemul de stocare va fi integrat in Messenger si WhatsApp. O aplicatie iOS si Android autonoma, potential utilizabila prin intermediul unor terti furnizori si platforme de comert electronic este in egala masura prevazuta.

Lansarea Libra este prevazuta pentru anul 2020. Compania afirma ca aceasta cripto-moneda va fi negociabila cu aproape orice aparat care beneficiaza de Android si se va adapta in cazul unor utilizari precum platirea facturilor, cumpararea unei cafele sau folosirea transporturilor in comun.

Aceste obiective nobile vor necesita parteneriate cu o mare varietate de organizatii dispuse sa accepte cripto-moneda in locul monezilor traditionale, de aceea, dezvoltarea unui proiect pentru o utilizare curenta va fi o batalie destul de dificila. Cu toate acestea, in unele cazuri, moneda de la Facebook ar putea fi acceptata fara probleme, spre exemplu in regiuni in care este dificil sa obtii un cont bancar sau drept alternativa la banii cash pentru companiile mai mici, in plina crestere din tarile in dezvoltare.

Facebook tine sa sublinieze faptul ca portofoliile folosite pentru a stoca Libra vor benefiica de aceleasi procese de verificare si vor exista sisteme automatizate care vor supraveghea intr-o maniera proactiva activitatile pentru a detecta si pentru a preveni comportamentele faruduloase.

Gigantul retelelor sociale afirma ca informatiile despre conturile si datele financiare clientilor Calibra nu vor fi folosite pentru a imbunatati popularitatea acestei cripto-monede si ca informatiile nu vor fi partajate doar in cazuri exceptionale pentru a se reflecta nevoia de a proteja persoanele, de a resepecta legea si de a furniza functionalitatile de baza persoanelor care folosesc Calibra.

Viitorii clienti potentiali Calibra vor decide daca au suficienta incredere in Facebook pentru a intra in aceasta afacere financiara. Cu toate acestea, datorita antecedentelor Facebook in materie de scandalul legat de protctia vietii private si proasta administrare a datelor clientilor, nu va fi de mirare daca unii nu o vor folosi.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns