Hoteluri din filme in care poti petrece un sejur de vis

Hotelurile reprezinta locuri propice pentru scenariile cinematografice. Infricosatoare deopotriva precum cel din Shining sau pline de tentatii precum cel din La Dolce Vita…in loc de un Airbnb, cum ar fi daca ai opta pentru un hotel mitic din filme in aceasta vara?

Am pierdut sirul filmelor a caror intrigi se deruleaza in inima unui hotel. Hotelul este o locatie care ne hraneste imaginatia si visele celor mai mari cineasti, de la Sofia Coppola la Hitchcock. Apare fie ca un personaj cu drepturi depline precum cel din filmul Somewhere, fie drept o modalitate de a sublima efectele dramatice ale cinematografiei precum in Shining. Aceste locuri adapostesc si au adapostit mereu cele mai nebune povesti si legende. Nu din intamplare fascineaza atata lume, atunci de ce sa nu iti petrecei urmatorul sejur intr-un astfel de hotel celebru dintr-un film?

Hotelul Chateau Marmont din Somewhere.  Este unul din cele mai mitice locuri din lume. Situat in Los Angeles, acest hotel legendar in stil baroc este locul de predilectie pentru mai multe vedete: Humphrey Bogart, Grace Kelly, Leonardo DiCaprio,  Scarlett Johansson…cunoscute pentru excesele lor. Castelul a fost martorul decesului fotografului Helmut Newton, in 2004. Sofia Coppola este obisnuita acestor locuri alaturi de tatal sau Francis Ford Coppola. A filmat pentru Somewhere in mijlocul clientilor.

Timberline Lodge din Shining. Situat la poalele muntelui Hood, in Oregon, Timberline Lodge a fost construit in 1937. Hotelul a fost ales pentru a reprezenta versiunea exterioara a faimosului Overlook Hotel din Shining. Interiorul a fost reconstruit complet in studiouri. Kubrick s-a inspirat de la Stanley Hotel pentru decoruri. In acest hotel Stephen King si-a imaginat in linii mari romanul sau.

Hotel Excelsior din La Dolce Vita. Cu totii ne amintim celebra scena cu Anita Ekberg cu o rochie lunga, neagra intrand imbracata in apa limpede a fantanii de mana cu Marcello Mastroianni. Filmul lansat in 1960 se deruleaza in mare parte in interiorul hotelului Excelsior din Roma. Situat pe celebra Via Veneto, hotelul este usor recunoscut datorita cupolei sale impresionante. Aceasta cupola adaposteste de altfel un apartament cunoscut pentru faptul ca este una din cele mai scumpe camere ale hotelului, dar si din lume, cu sapte camere si o sale de cinema privata.

Mountain Lake Lodge din Dirty Dancing. Ne amintim cu totii scenele de dans languroase din salile hotelului. Dirty Dancing a impresionat o intreaga generatie si continua sa fie popular si in ziua de azi. Locurile idilei dintre Patrick Stewartt si Jennifer Grey sunt vizitate in ziua de azi in numar mare de curiosi. Mountain Lake Lodge este situat in Virginia si a devenit un loc cautat de cuplurile care vor sa isi uneasca viata intr-un loc mai putin obisnuit. Este o atractie importanta pentru turistii veniti sa realizeze actiitati in jurul temei Dirty Dancing. Ideal pentru cei care vor sa petreaca un week-end delicios de regresiv.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns