Cum calatoresti cu animalul de companie?

transport-caini

Un animal de companie înseamna multe clipe de fericire pura, insa inseamna si o responsabilitate uriasa. Pe langa faptul ca trebuie sa il hranesti si sa il scoti afara in fiecare zi, trebuie sa te gandesti la fiecare detaliu atunci cand pleci de acasa.

Daca pleci in strainatate, lucrurile se complica destul de tare. Ai optiunea de a-ti lasa animalul in grija unei rude sau in grija unui prieten sau de a-l lua cu tine. Desi exista solutii de transport caini si pisici international, acestea pot fi destul de complicate.

Iti oferim, asadar, o serie de informatii care te pot ajuta sa te bucuri de animalutul tau de companie oriunde ai pleca.

Ce trebuie sa stii despre transportul animalelor cu companiile aeriene

Cel mai complicat este sa iti transporti animalele cu avionul. Daca optezi pentru curse low cost, acest lucru poate sa fie extrem de dificil, in conditiile in care Ryanair, Wizz Air sau Easy Jet nu permit acest lucru. Singura exceptie sunt cainii care insotesc persoanele cu dizabilitati.

La celelalte companii aeriene, poate sa fie permis transportul, insa taxa pentru acest lucru este una consistenta.

Atunci cand alegi sa transporti un animal cu o companie de linie este bine sa te asiguri ca respecti toate regulile companiei. Regulile de baza sunt de a le transporta in custi speciale, de a nu depasi o anumita greutate ( de regula, greutatea animalului + greutatea custii nu trebuie sa fie mai mare de 8 kg) si de a asigura un confort cat mai bun patrupedului.

De regula, nu ai voie sa transporti mai mult de un animal.

In momentul in care transporti animale in strainatate, acestea trebuie sa aiba toate actele la zi

Orice animal trebuie sa fie identificat prin microchip sau printr-un tatuaj, trebuie sa fie vaccinat si trebuie sa aiba un pasaport de la un medic veterinar. Fiecare tara are dreptul de a-si stabili propriile reguli in ceea ce priveste importul de animale, asadar, informarea este extrem de importanta.

Apelarea la o firma de transport animale

O solutie mai eleganta si mai eficienta este sa apelezi la o firma de transport animale. Cele mai populare astfel de firme sunt cele care ofera transport caini Anglia, insa exista, fara doar si poate, astfel de solutii pentru orice alta tara si pentru alte animalute. Din pacate, animalele foarte mici, cum ar fi rozatoarele, au ceva mai multe restrictii decat cainile si pisicile.

Avantajele pe care le ai apeland la o astfel de solutie sunt destul de mari:

  • Primesti indicatii exacte despre ceea ce trebuie sa faci pentru a decurge totul cat se poate de bine;
  • Ai garantia ca transportul se face intr-un mod confortabil pentru animal;
  • Animalele sunt hranite si supravegheate tot timpul, avand o temperatura perfecta in mediul de transport.
  • Daca ar fi sa evidentiem niste dezavantaje, cele legate de pret sunt cele mai mari, insa comparand pretul cu cel solicitat de companiile aeriene, putem descoperi ca acesta este, de regula, mai mic.
Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns