Rezumat:
Indiferent daca va mutati in primul dumneavoastra apartament dupa facultate sau va incepeti viata intr-un oras nou, ideea unui design interior de la zero poate fi un proces descurajator. S-ar putea sa stiti cum va doriti sa arate spatiul, dar portofelul dumneavoastra sa nu va sustina viziunea. Exista o greseala pe care majoritatea oamenilor o fac atunci cand amenajeaza un apartament de la zero. Aceasta este dorinta ca totul sa se termine imediat, lasand cumparaturile mari pentru ultimul moment. Acest lucru duce adesea la dormitul pe podea in primele trei luni si la achizitionarea multor accesorii mici pentru a compensa lipsa de mobilier.
Din fericire, in materie de amenajari interioare, exsita un ghid care va ajuta sa decorati orice spatiu de la zero. Mai intai, incepeti sa va organizati in scris toate etapele design-ului, acordand o atentie deosebita preturilor si timpilor de executie / livrare ale pieselor mai mari. Incepeti sa comandati piesele mai mari inainte de data mutarii (cu aproximativ 10 saptamani inainte este ideal). Apoi, concentrati-va pe piesele mai mici care sunt totusi esentiale: spatiul de depozitare, corpuri de iluminat, mesele (care pot fi comandate, de obicei, cu doua pana la trei saptamani inainte). In cele din urma, luati-va timp pentru a pune amprenta finala asupra spatiului – asigurati-va ca aceste accente mai mici vor reflecta gustul si personalitatea dumneavoastra.
Morala povestii: Nu trebuie sa cumparati totul dintr-o data, dar aici sunt cateva idei de design interior pe care ar trebui sa va concentrati la inceput.
Idei generale de design interior apartamente
Exista cateva elemente pe care ar trebui sa le adaugati in fiecare camera din apartament. Sunt la preturi accesibile si fac o mare diferenta in aspectul camerelor.
Lista generala de cumparaturi pentru noul apartament:
- Tratamente de fereastra pentru fiecare camera
Nimic nu face ca o camera sa para neterminata mai repede decat ferestrele goale. Ca sa nu mai vorbim, va va lipsi intimitatea. Indiferent daca alegeti jaluze sau perdele simple si o bara de perdea, asigurati-va ca adaugati aceste tratamente pentru ferestre in fiecare camera din noul apartament.
- Doua corpuri de iluminat pe camera
Acestea pot fi lumini pandantiv, sconturi de perete, lampi de masa, o lampa de podea, LED-uri, etc.
Idei de design interior pentru intrarea in apartament
Caile de intrare de obicei servesc doua functii: a face o prima impresie buna si a va mentine organizat in timp ce intrati si iesiti pe usa. La sfarsitul zilei, nu este nevoie de mult pentru a face acest spatiu mic sa arate organizat si primitor.
Lista de cumparaturi pentru inceput:
- O masa ingusta, dulap sau banca
- O oglinda
- Carlige de perete / Cuier
Idei de design interior pentru camera de living
Camera de living este, probabil, spatiul in care veti cheltui cea mai mare parte a bugetului, motiv pentru care este important sa va segmentati achizitiile pe mai multe luni. Incepeti cu lucrurile fara de care pur si simplu nu puteti trai: o canapea / un fotoliu, o masa mica de cafea sau un taburet si o sursa de lumina. Odata ce ati acoperit aceste lucruri, puteti continua sa adaugati in spatiu covoare si perne, piese de arta si scaune indraznete.
Lista de cumparaturi pentru inceput:
- Canapea
- Masa de cafea sau taburete
- Lampa de podea
Idei de design interior pentru baie
In primul rand, axati-va atentia pe urmatoarele elemente: lenjerii de baie proaspete, depozitarea pe perete si o oglinda. Puteti intotdeauna sa continuati accesorizarea cu produse de baie de lux, lumanari elegante si accesorii pentru baie, dar mantra aici este ca mai putin este mai mult.
Lista de cumparaturi pentru inceput:
- Prosoape de baie
- Stocare suplimentara
- Oglinda
Idei de design interior pentru bucatarie
Bucatariile din primul apartament sau cele inchiriate nu sunt niciodata cele mai atragatoare. Dincolo de cumpararea produselor esentiale de gatit de care veti avea nevoie fara indoiala, puteti sa faceti upgrade cu usurinta spatiul dumneavoastra cu aparate si vopsea. Adaugati o masa mica in cazul in care spatiul permite si decorati blatul cu mici containere de stocare atractive si utile. Puteti continua sa adaugati la bucataria dumneavoastra arta, plante medicinale si prosoape de bucatarie.
Lista de cumparaturi pentru inceput:
- Aparatura si vopsea
- O masa mica si scaune mici
- Cutii de depozitare
Idei de design interior pentru dormitor
Dormitorul ar trebui sa fie un sanctuar. Concentrati-va pe mentinerea spatiului neaglomerat, primitor si odihnitor. Nu intrati in capcana cumpararii unui intreg set de dormitor; este mai bine sa aveti un pat sublim si una sau doua noptiere, decat un set de dormitor supraincarcat, cu sase piese.
Lista de cumparaturi pentru inceput:
- Saltea
- Tablie pentru pat
- Una sau doua noptiere
- Articole de organizare a obiectelor