Cum faci poze profi cu telefonul mobil

gimbal-young-man-using-stabilizer-cell-phone-filming-forest-selective-focus_309665-42

Trăiești într-o lume vizuală, printre selfie-uri, postări de fotografii și materiale video pe rețelele de socializare, galerii de imagini pe bloguri și site-uri. Folosești un smartphone, o cameră foto compactă sau un DSLR și încerci să surprinzi cadre cât mai reușite. În acest context este important să știi cum să faci poze profi cu telefonul mobil. Îți prezentăm în continuare cele mai utile ponturi ca să reușești fotografii bune și să te remarci în mediul online.

Activează din setările telefonului funcţia GRID

Orice smartphone are setări pentru camera foto, iar printre acestea se numără și funcția GRID care te ajută să realizezi fotografii mai bune cu telefonul, prin construirea unei compoziții echilibrate și armonioase.

Atunci când activezi GRID-ul, la pornirea camerei foto din telefon pe ecran apar 2 linii orizontale şi 2 linii verticale, care te ajută să încadrezi corect imaginea și să faci poze reușite, fără înclinări, deformări sau amplasări descentrate ale persoanelor fotografiate.

Apelează la avantajele oferite de funcţia PRO

De obicei utilizezi camera foto a telefonului setată pe modul auto, ceea ce este comod, dar nu te ajută să faci poze profi. Este recomandat să activezi funcţia PRO din aplicaţia camerei foto, ca să reglezi sensibilitatea aparatului foto la lumină (ISO), timpul de expunere sau balansul de alb.

Dacă nu ai PRO-ul instalat pe telefon poți să downloadezi  o aplicaţie foto gratuită care să-ți pună la dispoziție această facilitate, de exemplu Lightroom Mobile.

Menține telefonul stabil când faci poze

Dacă telefonul tău nu are cameră foto cu stabilizare de imagine, trebuie să-l păstrezi nemișcat atunci când faci poze, ceea ce este foarte greu de realizat, chiar dacă îl ții cu ambele mâini. Ca să rezolvi această problemă, apelează la DJI OM 4 Sistem de Stabilizare pentru Smartphone care asigură o calibrare ușoară și eficientă, zoom dinamic și mod panoramic. Optează pentru sisteme de prindere cu magnet, pentru o stabilizare superioară.

Treci din autofocus pe focus manual

Ca să faci poze profi cu telefonul, este recomandat să renunți la modul autofocus, care nu asigură întotdeauna performanțele dorite pentru culorile din fotografii sau pentru focalizare.

Folosește focusul manual, prin apăsarea pe ecran timp de minim 2 secunde a elementului de interes din cadru. Acesta va fi focusat, iar restul elementelor din cadru și fundalul vor apărea blurat, ceea ce creează un efect artistic impresionant. Un alt avantaj al focusului manual este obţinerea unei expuneri corecte pe elementul de interes.

Folosește inteligent blițul

Modul în care controlezi intensitatea luminii este foarte important atunci când vrei să faci poze profi cu telefonul. Nu trebuie să exagerezi cu o iluminare prea puternică, așa că nu seta la capacitate maximă funcția LED flash (bliț). Alege modul automat pentru fotografiile de peisaj și treci pe low light atunci când vrei să obții instantanee  sau portrete artistice.

Învață să utilizezi aplicațiile de editare foto

Știi că fotografii profesioniști editează pozele pentru a obține adevărate opere de artă. Ca să ajungi la performanțe similare învață să folosești aplicații de editare foto pentru telefon precum Pixlr Express, Lightroom, Photoshop Express, Photoscape, Snapseed sau chiar Instagram.

Montează lentile speciale peste camera telefonului

Ca să faci poze profi cu telefonul ca un adevărat artist fotograf, achiziționează lentile speciale pe care le montezi peste camera telefonului, pentru efecte spectaculoase, cum ar fi cel de apropiere (macro) sau de distorsiune geometrică în scop creativ (fisheye).

Aplică aceste recomandări și vei reuși să faci poze profi cu telefonul, ca să te bucuri de frumusețile locurilor pe care le vizitezi multă vreme după ce te-ai întors din călătorie sau să păstrezi în memorie clipele frumoase petrecute alături de cei dragi.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns