Motive sa fii mereu mai optimist

Autorul Matt Haig a petrecut o mare parte din timp sa isi exploreze problemele legate de anxietate si de depresie atunci cand si-a scris romanele si alte opere non-fictionale.

Traversand o perioada de depresie are acum cateva sfaturi de dat pentru ca noi sa putem face fata acestei perioade turmentate politice si sociale din epoca noastra. Si asta fara sa vorbim despre pandemie. Cea mai mare lectie a sa- speranta este persistenta. Speranta care traieste si care se dezvolta chiar si in cele mai sumbre zile. Acest lucru te-a intrigat? Citeste acest articol pentru a afla care sunt motivele pentru a fi mereu optimist si pentru a pastra speranta.

Nu suntem ceea ce traim. Cel mai adesea ne definim prin lucrurile pe care le traim. De exemplu, putem spune ca suntem o persoana depresiva si anxioasa, dar nu este deloc cazul. Suntem pur si simplu o persoana care trece printr-o perioada de anxietate si de depresie. Atat. Experientele noastre sunt ca si timpul- fie ca sufla vantul, fie ca ploua, stim ca asta se va incheia in curand. Acelasi lucru se intampla si cu ce este inauntrul nostru.

Nimic nu este permanent. Chiar daca avem nori negri deasupra capului, noi nu suntem norii, ci suntem cerul. Viitorul ne apartine. Viitorul ne va aduce noi posibilitati. Si chiar daca nu ne simtim fericiti la ora actuala, asta nu inseamna ca nu putem sa fim optimisti. Chiar daca viitorul poate sa para nesigur si infricosator, acesta poate sa fie si extrem de eliberator.

Timpul va veni mereu cu schimbari. Frumusetea exista. Frumustea este peste tot. Tine doar de tine sa alegi sa o vezi. Se afla in natura care ne inconjoara, dar si in gentiletea si in bunatatea celor din jur. Frumusetea este reparatoare si ne aduce un plus de optimism. Oamenii sunt buni. Dar nu toata lumea si nu mereu. Milioane de oameni si de muncitori isi risca viata mereu pentru a-i ajuta pe ceilalti. Si mii de oameni obisnuiti, din lumea intreaga se bat contra nedreptatilor. Este foarte usor sa privim in jur si sa vedem dor ce e mai rau din oameni, dar cea mai buna parte din oameni poate straluci si ea in jurul nostru.

Putem sa ne sustinem. Putem da forta si speranta celor din jur. Ne putem ajuta deci unii pe altii sine putem sustine pentru a putea supravietui. Suntem facuti pentru a supravietui. Oamenii sunt facuti pentru a supravietui si faptul ca oamenii nu pot sa fie decimati este un lucru incredibil. Am supravietuit asteroizilor, perioadei glaciare, dar si unei extinctii in masa. Si chiar ai atunci cand crezi ca totul se darama in jurul tau, trebuie sa iti amintesti ca ai trecut deja prin numeroase probe deoarece inca mai esti aici azi. Trebuie deci sa ai mare incredere in tine. Suntem deci puternici si rezistenti, capabili sa trecem prin cele mai grele perioade care uneori ni se pot parea incredibil de greu de trecut. Dar cum am facut-o deja, vom supravietui.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns