SpaceX lucreaza cu Microsoft pentru niste sateliti capabili sa lanseze arme nucleare

SpaceX a apelat la Azure, un enorm serviciu de cloud computing creat de catre Microsoft, pentru a-l ajuta sa dezvolte si sa exploateze niste sateliti experimentali capabili sa detecteze lansarea de arme in lumea intreaga. Microsoft a dezvluit astfel parteneriatul sau cu SpaceX recent, in cazul anuntului sau mai generalist cu privire la noile centre de date modulare sau de platforme de tip continut de expeditie pline de resurse de cloud- computing care pot sa fie dezvoltate in cele mai indepartate regiuni din lume.

SpaceX prevede astfel sa lege in mod transparent noile aparate de la Microsoft prin intermediul Starlink, o flota de sateliti in plina expansiune a societatii. SpaceX prevede sa lanseze pana la 42 000 de motoare spatiale si sa le lege cu alte lasere pentru a furniza o alternativa mai rapida pentru retelele de fibre optice din spatiu. Colaborarea contine conexiunea de cel mai inalt debit prin satelit cu o latenta slaba de la Starlink cu noul centru modular de date Azure. Aceste lucruri au fost scrise de catre Microsoft intr-un comunicat despre acest nou parteneriat. Cele doua societati prevad de asemenea sa conecteze si mai mult Starlink la reteaua mondiala Microsoft. Starlink si Azure vor fi exploatate astfel pentru a se detecta armele nucleare.

Microsoft a mai anuntat de asemenea, ca va ajuta SpaceX pentru noul proiect al Pentagonului cre vizeaza sa amelioreze si sa extinda capacitatea ministerului apararii americane de a detecta armele nucleare. Pentru acest contract de 149 de milioane de dolari pe care Agentia Americana de dezvoltare spatiala i l-a distribuit recent lui SpaceX, societatea se va folosi de uzina sa de sateliti Starlink de la Redmind, Washington pentru a construi patru sateliti experimentali echipati cu senzori de infrarosu ale unei societati care inca nu a fost divulgata.

Gwynne Shotweel, directorul de exoloatare si presedinte de la SpaceX a declarat ca vor livra guvernului un anumit numar de sateliti care au o capcitate de protectie contra armelor balistice si ca sunt foarte mandri de faptul ca si Microsoft s-a alaturat echipei. Noul contract SpaceX cu Pentagon este inca unul de succes, alaturi de numeroase altele. Aceasta societate a fost fondata de catre Elon Musk in anul 2002. Acest nou contract urmeaza dupa unul de 28 de milioane de dolari, atribuit in anul 2018 si care viza sa echipeze anumite avioane ale armatei cu conexiuni Starlink.

Mai recent, Spacex a obtinut un procent de 40% din lansarea satelitilor americani foarte lucrativi prin intermediul US Space Force. Si chiar daca fondatorul, Elon Musk nu a fost multumit de faptul ca a primit o parte minoritara, din misiunile clandestine, pana la urma a fost de acord. SpaceX isi doreste de asemenea sa reinnoiasca tehnologia rachetelor sale reutilizabile, cu care societatea a dovedit deja ce stie, cu numeroasele sale lansari ale lui Falcon 9 putand trimite peste 80 de tone in orice parte a lumii. Asta in mai putin de 60 de minute. Suna uimitor, nu-i asa?

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns