Cum poti proteja copilul in timp ce doarme?

bariere-protectie

Cand copilul incepe sa iasa din patut sau ajunge la o inaltime de 90 de centimetri, este timpul sa-i creezi un alt mediu de somn. Unii copii vor incerca sa iasa din patut mai devreme decat altii, asa ca asigura-te ca schimbi patul daca vezi acest comportament, chiar daca cel mic nu a ajuns inca la inaltimea de 90 de centimetri.

Instalarea barierelor de protectie pentru pat

Daca nu ai un pat special conceput pentru copii, ia in considerare utilizarea unui pat pentru adulti si instaleaza bariere de protectie pentru pat pentru a impiedica copilul sa cada in timpul somnului sau a altor activitati. Opteaza pentru bariere de protectie de calitate, special concepute pentru prinderea fixa de saltea si cu sistem de blocare sigur pentru copii. Nu instala niciodata bariere de pat ajustabile pe un patut, deoarece salteaua este prea mica pentru a le sustine.

Urmeaza instructiunile producatorului atunci cand instalezi barierele de protectie pentru pat. Daca ramane spatiu intre saltea si bariera sau se slabeste in timpul noptii, copilul ar putea ramane blocat, asa ca foloseste barierele conform instructiunilor si verifica-le in fiecare noapte inainte de utilizare. Asigura-te ca se potrivesc perfect, fara spatii intre saltea si sina, astfel incat copilul sa nu ramana blocat. Pentru a te asigura ca folosesti cea mai buna protectie pentru cel mic, alege bariere mari, pe toata lungimea patului, care se conecteaza intre ele si se fixeaza perfect fara a lasa spatii libere si fara a se desface.

Importanta barierelor de protectie pentru pat

Nu utiliza peretele ca bariera de protectie pentru pat. Asezarea unui pat langa perete nu este un substitut acceptabil pentru o protectie laterala. Copilul ar putea fi prins intre perete si saltea. Cauta bariere de pat care sa poata fi fixate in siguranta de fiecare parte a patului. Orice improvizatie cu perne sau alte articole nu este indicata. Copilul poate escalada usor bariera improvizata si se poate accidenta grav, in special in cazul in care are un somn foarte agitat.

Barierele de protectie pentru pat de inalta calitate, sunt special concepute pentru siguranta copiilor, au sisteme de prindere cu chinga de siguranta si incuietoare tripla, ceea ce nu permite copiilor aventurosi sa coboare singuri din pat. Inaltimea barierelor ajustabile poate fi modificata cu usurinta, pana la 100 cm.

Conectate intre ele, barierele de protectie pot fi folosite si sub forma de tarc, pentru a asigura copilului un mediu ideal de joaca si activitati. De asemenea, acestea sunt realizate din materiale foarte placute la atingere, moi si netoxice pentru copiii care exploreaza cu gura.

Barierele de protectie pentru pat sunt exterm de importante pentru siguranta copiilor, pana la varsta la care acestia invata sa foloseasca in mod corect un pat pentru adulti. In momentul in care copiii sunt constienti de inaltimea patului, de limita acestuia si sunt capabili sa doarma fara riscul de a cadea din pat, probabil dupa varsta de 5-6 ani, poti renunta la barierele de protectie si poti instala aparatori laterale pentru pat.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns