Sa aruncam o privire spre ceasurile pentru femei

ceas de dama

De-a lungul istoriei, designul ceasurilor pentru femei, modele acestora in functie de tendinte, strategiile de marketing in acest domeniu s-au dezvoltat odata cu progresul femeii. Cand mergi la cumparaturi pentru a lua un ceas de dama vei observa cu siguranta ca exista in magazinele de profil o mare varietate de ceasuri, chiar si ceasuri cu un design… barbatesc.

Dimensiunile ceasurilor pentru femei de astazi sunt de fapt cele ale unui ceas de barbati… de ieri.

Unii ar crede ca alegerea unui ceas masculin de catre o femeie, este un lucru similar cu momentul in care femeile au inceput sa poarte, in anii 180, sacouri cu umeri. Parerile femeilor in ceea ce priveste dimensiunea ceasului pe care il poarta este in continua schimbare. Ideea ceasurilor de mana are radacini bine prinse in crearea primelor ceasuri in Anglia.

ceasurileRobert Dudley I-a dat reginei Elizabeth I a Angliei un ceas de mana in anul 1571, care a fost caracterizat atunci ca fiind un ceas brat. Cu toate acestea definitia unui ceas de mana este un ceas mic destinat a fi purtat de o persoana pentru ca aceasta sa stie mereu ce „timp” este. De la inceput ceasurile de mana au fost privite ca ceasuri pentru femei, in timp ce barbatii foloseau ceasuri de buzunar, asta pana la inceputul secolului XX. Optiunile ceasurilor pentru femei s-au extins in timp si continua sa se dezvolte si astazi.

Unele ceasuri pentru femei aveau pietre pretioase in partea de sus iar altele, au pietre fatetate pe fata, rama sau bratara. Multe dintre modelele de ceasuri pentru femei erau detaliate cu bijuterii pentru a le face elegante. Unele dintre acestea aveau fatetele realizate in intregime din safir. Unele modele aveau afisate chiar si data si ziua saptamanii, pe langa ora, minute, secunde…

Ceasul de mana a fost conceput pentru incheietura mainii fiind prevazut cu o bratara. Ceasurile pentru femei sunt inca de la inceputuri, create in diferite stiluri din atat de multe materiale diferite care pot fi purtate ca si accesorii nu neaparat ca o unealta de masurare a timpului.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

One thought on “Sa aruncam o privire spre ceasurile pentru femei

Lasă un răspuns