5 recomandări pentru o baie elegantă

pexels-max-vakhtbovych-6444966

Cu siguranță înțelegi deja importanța amenajării unei băi moderne elegante, pentru starea de bine generală, cât și pentru efectul pe care aceasta îl va avea asupra decorului general din locuința ta.

Fie că o renovezi sau o amenajezi pentru prima dată, transformă baia într-o oază de liniște și inspirație de asemenea, prin câțiva pași simpli și originali. Iată recomandările care te vor ajuta să te inspiri în acest proces:

1.  Alege modele de faianță și gresie elegante

O mare parte din imaginea băii tale se realizează prin plăcile de faianță și gresie. Pentru a amenaja o baie contemporană, impunătoare și elegantă alege modele de plăci din marmură pentru baia ta.

Marmura este printre cele mai deosebite materiale pe care le poți folosi pentru baie, iar aceasta are și avantaje practice semnificative, precum rezistența în timp. Mai mult decât atât, la nivel estetic, marmura este o piatră naturală care aduce orice încăpere în centrul atenției.

2.  Organizează accesoriile de baie în corpuri de mobilier

O baie elegantă nu va fi niciodată dezordonată sau aglomerată. Piesele de mobilier suspendate te vor ajuta și să creezi senzația de spațiu, dar și să ascunzi toate accesoriile de baie pe care le folosești zilnic.

Este recomandat să păstrezi doar produsele de care ai nevoie la duș pe un suport în apropierea acestuia și să găsești locuri dedicate produselor precum discurile demachiante, cremele de corp, aparatele de ras etc.

3.  Optează pentru baterii cu design elegant

Nu trebuie să aștepți ca bateriile din baie să aibă probleme pentru a le înlocui. Dacă vrei să oferi un aer elegant băii tale cu minimum de efort, poți alege baterii în nuanțe de cupru sau aurii, cu design clasic. Însă baia elegantă nu înseamnă doar detalii care amintesc de băile regale, ci și cele minimaliste și la modă.

Bateriile din materiale mate, negre, sau cele argintii cu linii drepte și mânere dreptunghiulare sunt la fel de potrivite pentru baia prin care vrei să impresionezi.

4.  Investește în decorul oglinzii și lavoarului

Zona oglinzii, cunoscută și sub denumirea de vanity poate deveni un punct central, mai ales dacă baia ta este una de dimensiuni mici și nu poți instala o cadă freestanding sau un duș walk-in foarte încăpător. Poți decora oglinda cu aplice elegante, cu design clasic sau modern, dar și să instalezi o bandă LED în spatele acesteia, pentru un efect mai dramatic, în special pe întuneric.

Lavoarul poate fi ales în funcție de forma acestuia și tipul de instalare. Dacă vrei ca baia ta să fie cât mai accesorizată cu ajutorul obiectelor sanitare, un lavoar adânc, cu aspect de piatră naturală sau cu o formă neregulată poate fi cea mai potrivită opțiune.

5.  Instalează un duș walk-in cu uși sau perete pliabil

Dușul walk-in este o opțiune care te ajută să economisești spațiu, dar și să oferi un aspect cât mai elegant băii tale. Ușile din sticlă securizată cu margini negre se potrivesc oricărui tip de design, în mod special celor moderne, contemporane.

Poți alege și o cabină de duș cu panele din sticlă securizată fără rame, care îți permite să creezi senzația de spațiu și să păstrezi atmosfera minimalistă din baia familiei tale. Aceste soluții sunt potrivite si pentru băile de mici dimensiuni.

O baie elegantă de va ajuta să îți transformi locuința în propriul spa cu minimum de efort și o viziune cât mai originală.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns