Sfaturi valoroase la alegerea unei canapele

212438

Canapeaua este una dintre cele mai importante achiziții pe care le veți face pentru casa dvs. Și depinde de alegerea dvs. dacă acest mobilier tapițat se va potrivi în interiorul dvs., dacă va fi confortabil și comod și chiar cât de durabil va fi.

Caracteristici pe care trebuie să le evaluați înainte de a cumpăra canapele

Cadru

Durabilitatea canapelei este determinată de caracteristicile cadrului său. Și cât de durabil va fi acesta, puteți afla din materialele din care este fabricat. De exemplu, aproape toate tipurile de canapele de înaltă calitate au un cadru din lemn masiv stabil, cu excepția părților care nu trebuie să suporte greutate, care sunt de obicei realizate din MDF sau PAL. În schimb, modelele mai ieftine au cel mai adesea  cadru din PAL și elemente din metal sau plastic.

Este importantă și metoda prin care este îmbinat cadrul. Dacă este asamblat în principal cu capse, cuie și lipici, nu vă așteptați să aveți o canapea care să arate bine mult timp.

Umplutura spătarului și a șezutului

Densitatea umpluturii determină cât timp canapeaua vă va aduce confortul și comoditatea de care aveți nevoie. Dacă doriți să cumpărați mobilier tapițat, al cărui spătar sau șezut își vor recăpăta forma și vă vor oferi un sprijin bun, vă recomandăm să optați pentru canapele pline cu poliuretan cu densitate mare.

Tapițeria

Varietatea țesăturilor pentru tapițerie în care sunt oferite canapelele este imensă și puteți alege dintre modele cu tapițerie de lux precum pluș, catifea, piele, lână, precum și modele cu tapițerie mai ieftine din poliester.

Pentru a face alegerea corectă a tapițeriei este bine să țineți cont de cât de des o veți folosi (în fiecare zi sau din când în când) și dacă aveți copii mici și animale de companie. Dacă nu veți folosi canapeaua în fiecare zi, tapițeria de lux este o alegere excelentă. Dar dacă mobilierul tapițat va fi folosit de toată familia în fiecare zi sau aveți copii mici și animale de companie, tapițeria din poliester este o alegere mai bună, deoarece este mai ușor de curățat și rezistentă la zgârieturi.

În ceea ce privește culoarea, aceasta ar trebui combinată cu celelalte culori din camera de zi.

214495

Adâncimea șezutului

Dacă va fi și cât de confortabil va fi mobilierul tapițat depinde de adâncimea șezuturilor. De ele depinde dacă vă veți putea relaxa sau nu pe canapea, în timp ce urmăriți un film sau citiți o carte. Prin urmare, dacă aveți ocazia, înainte de cumpărare, încercați personal canapelele pentru a vă asigura că acestea sunt confortabile pentru dvs. Dacă ați optat pentru cumpărarea canapelelor online, atunci acordați atenție dimensiunilor listate în magazinul online:

  • Dacă șezuturile au o adâncime de 45 cm, mobilierul tapițat va arăta elegant, dar canapeaua nu va fi foarte confortabilă pentru stat lung sau întins.
  • Dacă au o adâncime de 55 cm, atunci puteți sta comod pe canapea.
  • Dacă adâncimea șezuturilor este de 60 cm, înseamnă că nu numai că veți sta confortabil, dar vă și puteți întinde liniștit în timp ce urmăriți un film.

Formă și dimensiuni

Forma și dimensiunea mobilierului tapițat vor depinde în principal de spațiul pe care îl aveți. De exemplu, dacă camera de zi este mică, canapele drepte cu funcție de somn ar fi o alegere bună. Dacă sunteți în căutarea unei canapele care să vă ofere mai multe locuri, atunci puteți opta și pentru o canapea de colțar de dreapta sau stânga. Și dacă sufrageria dvs. este spațioasă sau casa dvs. are un plan deschis, atunci opțiunile dvs. sunt mai multe și puteți alege între canapele de colț cu unul sau două brațe, modele cu funcții suplimentare, modele în formă de P și altele.

Culori

Poate părea nesemnificativ, dar adevărul este că, pentru durabilitatea canapelei este foarte importantă calitatea cusăturilor. Așadar, asigurați-vă să le verificați înainte de a efectua achiziția. Canapelele de înaltă calitate au cusături bine definite și puternice, în special acolo unde tapițeria se unește cu căptușeala și umplutura.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns