Cum să alegi cele mai potrivite cadouri, chiar dacă ai buget limitat

cadouri

În multe momente din an, avem nevoie să cumpărăm cadouri pentru prieteni, persoane din familie sau chiar colegi. Nu numai de Paște, Crăciun și 1-8 martie, ci și la aniversări și zile onomastice. În cele mai multe astfel de situații, căutăm cadouri de efect, dar care să se încadreze într-un buget rezonabil. „Cadouri ieftine” este o sintagmă care cu siguranță nu trebuie să se regăsească în ceea ce transmit respectivele daruri. Altfel spus, putem alege cadouri ieftine care arată însă o valoare superioară, deci produse cu aspect și funcționalitate premium, chiar dacă au preț mic.

Din start, pentru a maximiza avantajul la shopping, alege să faci shopping online. Este mult mai convenabil să cumperi cadouri din magazine online, decât din magazine fizice. Prețurile pe internet sunt de obicei semnificativ mai mici și poți chiar să faci comparații între magazine, extrem de simplu. Însă nu tot ceea ce găsești pe internet este avantajos, există și multe capcane – magazine cu produse de slabă calitate, care de fapt vând scump respectivele articole, magazine cu servicii deficitare în relația cu clienții.

Pentru a face alegeri inspirate, cel mai important este să alegi în sine magazinele online de unde vei face achizițiile. Poți face căutări pe Google, dar este bine să mergi în profunzime – optează pentru magazine cu vechime, cu brand destul de cunoscut și cu prezență activă (și pozitivă în mare parte) pe internet. Atenție la e-shop-urile din alte țări, care pot avea chiar website-uri în limba română! Cele din Uniunea Europeană îți pot livra produse fără taxe suplimentare, însă ai putea întâmpina de fapt probleme de comunicare, transportul ar putea dura mai mult și variantele pentru retur sunt mai dezavantajoase pentru client.

Dacă ne referim la magazine online din Asia, lucrurile devin și mai complicate. Desigur, prețurile sunt foarte tentante, însă pot ascunde vicii de calitate. Chiar și dacă totul este ok la acest capitol, rămân unele probleme: timp lung de așteptare pentru a primi comanda (chiar și câteva luni), blocarea banilor în avans, comunicare greoaie și retur la limita imposibilului în caz de probleme sau nemulțumiri.

Pentru bugetul tău limitat în materie de cadouri, alege produse care pot părea mai valoroase decât sunt. Spre exemplu, un ceas de mână cu aspect premium sau un smartwatch cool va face impresie, chiar dacă este low cost. Însă un produs fashion (o bluză, un tricou) din noua colecție de la un brand premium ar putea să indice aparența unei valori inferioare prețului plătit de client.

Vânează reducerile, campaniile promoționale din anumite perioade (nu doar de Black Friday!). Abonează-te la newsletterele unor magazine de încredere, pentru a fi la curent cu cele mai tari oferte. „Poți opta pentru ceasuri de mână (ceasuri bărbătești și ceasuri de damă), accesorii fashion (genți și rucsacuri dame, curele, portofele, eșarfe), bijuterii fashion, diverse produse handmade, decorațiuni, articole fashion, articole pentru casă. Dacă știi că persoana căreia îi alegi cadoul ar prefera ceva anume (dacă este o persoană foarte apropiată), poți merge în profunzime și să cauți un astfel de produs – de exemplu o lampă de birou sau un corp de iluminat pentru cameră ori o bandă cu LED-uri multicolore”, se precizează pe blogul celor de la PretzMic.ro, într-un articol dedicat chiar alegerii cadourilor cu buget limitat în mod isteț.

Pont bonus de cadou pentru cei dragi: o evadare de cel putin o zi (de preferat 2-3 zile) in mijlocul naturii, intr-un cadru de poveste la Lac Sanmarghita. Locatia este perfecta pentru pescuit si relaxare in mijlocul naturii! Lacul Sanmarghita va asteapta cu ponton amenajat, cabanute confortabile, parcare amenajata. Practic, tot confortul de acasa, la pachet cu natura din belsug! Lacul este populat cu crap, cteno, fitofag, caras, somn. Lac Sanmarghita este aproape de Cluj-Napoca, Bistrita si Tg. Mures. Detalii si rezervari pe www.lacsanmarghita.ro, unde puteti vedea si fotografii.

Stai la curent cu stirile zilei de pe ucoz.ro. Iar daca vrei permis de conducere, incearca www.ChestionareAuto.ro.

Lasă un răspuns